Ibérica de Altavoces tanca la fàbrica de Vacarisses el 30 de juliol

La trentena de treballadors de l'empresa italiana seran acomiadats amb les mateixes condicions que van aconseguir els seus companys, ara fa un any

Lluïsa Tarrida
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:16h
El passat 12 d'abril, els treballadors de la Fábrica Ibérica de Altavoces van rebre la mala notícia que la planta ubicada a Vacarisses tanca definitivament. El tancament afecta una trentena de treballadors. 

La Torre ja va informar que el motiu del tancament és "les elevades pèrdues que ha tingut l'empresa en aquest darrer any. La direcció pensava que el model nou que estàvem produint tindria més vendes als EUA i Amèrica del Sud però no ha estat així. Segons ells no s'han complert les expectactives i han dit que ja no poden aguantar més ni invertir més diners", com explicava la representant sindical de CCOO Vanesa Pérez. 

Aquest dimecres, direcció i representació dels treballadors s'han reunit per concretar i pactar les condicions d'acomiadament. Des dels treballadors l'objectiu era aconseguir les mateixes condicions en què es van acomiadar ara fa un any els seus companys. No les tenien totes, però finalment, aquest dimecres han tingut el vist-i-plau de l'empresa italiana.

Segons ha explicat a aquest mitjà Pérez, en aquesta trobada també se'ls va informar que el tancament definitiu de l'empresa italiana serà el 30 de juliol, si bé, el proper 15 de maig s'acomiadaran tots els treballadors. Només sis persones restaran a la fàbrica. Aquestes sis persones (manteniment, magatzem i oficines) seran acomiadades de manera progressiva fins que s'arribi a la data fixada. Així mateix, l'acord pactat amb la direcció també assegura que, tal i com estipula la llei, es pagarà la seguretat social als tres treballadors majors de 55 anys fins al 61 anys. El proper 27 d'abril es tornaran a trobar per firmar ja tota la paperassa.

La sensació dels treballadors és de resignació. Cansats de la lluita que van realitzar ara fa poc més d'un any per aconseguir mantenir viva l'empresa, sabien que la deslocalització total era qüestió de temps. Almenys però, es mostren alleugerits perquè han aconseguit els 32 dies per any treballat, fins a un màxim de 20 mensualitats. Així doncs, la planta de Vacarisses s'anirà a poc a poc apagant fins que el 30 de juliol tanqui definitivament les portes.