El web de l'Ajuntament de Terrassa rep el segell de transparència i qualitat

El web municipal egarenc obté el segell Infoparticipa 2015 amb una puntuació del 96,15% | Només incompleix dos dels 52 requisits analitzats per al Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i l'Oficina Antifrau de Catalunya

Lluïsa Tarrida
24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:18h
Vega recollint el segell InfoParticipa 2015
Vega recollint el segell InfoParticipa 2015 | Foto: Aj. Terrassa

Vega recollint el segell InfoParticipa 2015 Foto: Aj. Terrassa


El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, va recollir el segell InfoParticipa 2015 amb el qual ha estat distingit l’Ajuntament de Terrassa per la "qualitat i la transparència de la comunicació pública local", en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Aquest segell s'atorga als webs municipals que publiquen una informació que facilita que la ciutadania tingui coneixement sobre els representants polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació té al seu abast.

En aquesta ocasió, l'Ajuntament de Terrassa ha obtingut una puntuació de 96,15 sobre 100, en una avaluació de 52 indicadors que abasten les àrees més rellevants de la informació que els ens locals han d’oferir a la ciutadania, segons la llei de Transparència.
 

Mapa dels municipis Infoparticipa 2015
 

Terrassa ha rebut el segell de qualitat amb una puntuació del 96,15 Foto: Infoparticipa 2015


En el primer apartat avaluat, corresponent a Quins són els representants polítics?, el web municipal de l'Ajuntament de Terrassa compleix tots els requisits llevat d'un, el que fa referència a "Es publiquen les declaracions d'activitats i béns de càrrecs electes".

En el segon apartat, Com gestionen els recursos col·lectius, el web de l'Ajuntament de Terrassa compleix tots els apartats analitzats per Infoparticipa 2015. També ho fa en el tercer apartat, referent a Com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions...), i en el quart, sobre Quina informació proporciona el municipi i la gestió dels recursos col·lectius.

Finalment, la penalització té lloc per l'incompliment d'un dels criteris del darrer apartat, titulat Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. En aquí, el web municipal falla en la publicació de les actes dels altres mecanismes i ens de participació mencionats a l'indicador 47 (és a dir, consells territorials, consells de ciutat, consells sectorials...)

Incentivar les bones pràctiques

La Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar per primera vegada els segells InfoParticipa l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en matèria de comunicació pública, per tal de contribuir a que les administracions públiques esdevinguin fonts d’informació actualitzada, útil i rigorosa.

L’Ajuntament de Terrassa ha obtingut la certificació en les tres darreres edicions, i enguany ha aconseguit millorar un punt respecte als anys 2013 i 2014, quan la seva puntuació va ser de 95. En aquest sentit, Terrassa obté la mateixa puntuació que Sabadell però continua per sota d'ajuntaments com Sant Cugat o Rubí, que tenen el 100%.