Mútua Terrassa celebra un contacontes amb les escoles Lanaspa i Crespinell

El relat "Com és la gent "Dunaltrepaís?" tracta temes d'integració i diversitat cultural

La Torre
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:34h
Aquest divendres, 22 d'abril, l'entitat celebrarà -un any més- la Diada de Sant Jordi amb un conjunt d'activitats de caire lúdic i social amb l'objectiu de compartir els valors culturals d'aquesta festivitat. En aquest sentit, l'acte principal d'enguany se celebrarà a l'edifici docent de l’entitat i consistirà en una activitat de contacontes dirigida als alumnes de primer i segon de primària de l'escola terrassenca Lanaspa i l’escola d’educació especial Crespinell. Serà a partir de les 11h a la sala d'actes.
 
El conte protagonista es titula Com és la gent "Dunaltrepaís"?, escrit per Joan Manel Pérez, treballador social de Triginta Salut Mental, i l'explicació anirà a càrrec de la Sra. Oyuna Baturova, del Departament de Comptabilitat de l'entitat. Dirigit als infants d'entre 6 i 8 anys, tracta sobre la presència de nens i nenes estrangers a les nostres escoles, un fenomen cada cop més comú i que requereix d'una tasca educativa i social important per garantir que aquest encaix es dugui a terme amb la màxima normalitat possible.
 
En aquest sentit, la història d'enguany ens aproxima a la realitat del Dídac, un nen que -davant l'arribada d'una nova companya de classe provinent de l'estranger- mostra la seva sorpresa i inquietud, sentiments que esdevenen el fil conductor per explicar als més menuts la nostra realitat actual en termes d'integració i diversitat cultural. 
 
Com a preàmbul de l’explicació del conte, es durà a terme el lliurament del premi als guanyadors del I Concurs de Dibuix de Sant Jordi promogut per l’entitat sota el títol "Com t'imagines la gent "D'unaltrepaís"?". Es tracta d’un concurs de dibuix dirigit als familiars dels treballadors de MútuaTerrassa i els nens i nenes ingressats al servei de Pediatria d'Àptima Centre Clínic i de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa -que no superin els 8 anys d'edat- i que ha comptat amb la participació de prop d’una quarantena d’il·lustracions.