Mútua Terrassa i CST assumiran els pacients dels centres privats expulsats

Els dos centres hospitalaris de la ciutat s'ocuparan de totes aquelles persones -que no siguin veïnes de Sabadell- que fins ara eren ateses per la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya

per E.P. , 21 d'abril de 2016 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha defensat aquest dimecres al ple del Parlament que els centres sanitaris públics podran assumir "de sobres" l'activitat dels dos centres amb afany de lucre, als quals no renovarà el contracte per desprivatitzar el sistema: la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya.

En resposta a una interpel·lació de la diputada socialista Assumpta Escarp sobre la finalització de contractes, Comín ha explicat que els dos centres tenien concertades unes 5.700 altes a l'any, que es tradueixen en la necessitat de 68 llits i 5 sessions de quiròfan.


Seran els altres tres centres públics de la comarca els que assumiran "perfectament" aquesta activitat, tenint en compte que tenen 295 llits tancades -68 al Parc Taulí de Sabadell- i que començaran a obrir alguns quiròfans a les tardes també per reduir les llistes d'espera, ha detallat.

Ha defensat que cap ciutadà de Sabadell haurà de desplaçar-se de municipi per ser atès perquè el Parc Taulí "té capacitat per atendre'ls" a tots; la resta de pacients que no són de Sabadell que acudien als dos centres privats expulsats, es derivaran al Consorci Sanitari i la Mútua de Terrassa.


"La capacitat de la comarca és més que suficient, per la qual cosa asseguro que no caldrà llogar espais a cap operador privat", ha destacat després que Escarp li hagi preguntat per aquesta possibilitat.

La diputada socialista ha aplaudit que Comín hagi decidit no renovar contractes amb les privades, però ha exigit que aquesta decisió es materialitzi bé i amb la garantia que els centres públics no patiran saturacions, especialment el Parc Taulí, que "ja està a la vora".

Ha assegurat que aquest centre peca d'un important dèficit estructural i un "col·lapse" a Urgències a falta de llits, per la qual cosa ha demanat que es reobrin totes i es doti el centre del personal necessari.

 

Participació