Castellbisbal canvia els vals de compra d'aliments per una targeta moneder

El nou sistema entrarà en funcionament a partir de l'1 de maig

La Torre
22 d'abril del 2016
L’Ajuntament de Castellbisbal ha signat un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i Caixabank per posar en marxa el proper mes de maig la Targeta Moneder, un nou sistema d’ajut social per comprar aliments que substituirà els vals que actualment atorguen els Serveis Socials municipals.
 
Un dels objectius principals del programa és fer més eficient la modalitat de pagament dels ajuts d’alimentació que es donen a les famílies de Serveis Socials per tal que puguin fer les compres directament als establiments de Castellbisbal. “A més d’obrir el ventall de comerços locals on es podran adquirir els aliments, la targeta potencia l’autonomia dels usuaris, que podran decidir lliurament quins aliments compren, sempre i quan es tracti de productes de primera necessitat”,  explica la regidora de Serveis a la Ciutadania, Susanna Solé.
 
En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Melania Solís, remarca que una altra de les finalitats bàsiques de la iniciativa és “evitar l’estigmatització de les persones usuàries salvaguardant-ne la intimitat”. I és que la targeta permetrà als beneficiaris anar a comprar a l’establiment sense que cap altre veí pugui identificar-la com a usuària de l’ajut.
 
La Targeta Moneder serà de prepagament i es lliurarà a les persones beneficiàries dels ajuts d’aliments que atorga l’Ajuntament, amb un import concret segons la valoració de cada cas. La possessió de la targeta serà temporal, ja que estarà subjecte a la revisió ordinària de l’ajut per part dels Serveis Socials municipals.
 
L’ús de la Targeta Moneder implica, a més, un seguiment de la despesa realitzada per part de Serveis Socials. “Aquest control telemàtic de la compra ens permetrà exercir un seguiment més acurat de la gestió i l’ús que els usuaris fan d’aquests diners públics”, destaca Solís, posant en valor que aquest nou sistema d’atorgament d’ajuts “acompleix  dues de les fites més importants en la gestió dels serveis socials: responsabilitat i sensibilitat”.