Castellbisbal destina 3.000 euros en ajuts pels danys del sisme a l'Equador

El consistori s'adhereix a la campanya del Fons Català de Cooperació en accions de suport als damnificats pel terratrèmol

La Torre
21 d'abril del 2016
L’Ajuntament de Castellbisbal ha decidit atorgar un ajut econòmic de 3.000 euros a la campanya d’emergència que impulsa el Fons Català de Cooperació amb l’objectiu d’ajudar als damnificats del terratrèmol que dissabte es va produir a l’Equador (amb una magnitud de 7,8 graus a l’escala de Richter) i que ha tingut una rèplica de 6,1 graus. El projecte en què participa l’Ajuntament està destinat al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.
 
Com a resultat del sisme de dissabte, i de les més de 200 rèpliques que s’han registrat des d’aleshores, la xifra de víctimes es situa en 480 persones mortes i més de 4.000 ferits (dades corresponents a ahir dimarts).
 
A més Creu Roja calcula que entre 3.000 i 5.000 persones s’haurien quedat sense casa i que entre 70.000 i 100.000 persones més necessitaran ajuda. El cost de reconstrucció del país s’ha situat al voltant dels 3.000 milions de dòlars. El sisme que es va produir dissabte a l’Equador és el pitjor que ha patit aquest país en els darrers 30 anys.
 
A més de fer aquesta aportació econòmica, el consistori ha expressat el seu condol als cònsols d’Equador i del Japó (on, divendres també es va produir un sisme de 7 graus en l’escala de Richter) pels centenars de morts registrats en aquests dos terratrèmols i els ha fet arribar el seu pesar pels milers de ferits. A més, l’Ajuntament els ha tramès la seva solidaritat i el seu suport i s’ha posat a disposició dels dos consolats.