Els Bastoners de Terrassa celebren el 35è aniversari amb dos dies especials

Dissabte, actuaran juntament amb la coral de l'Ins Torre del Palau que celebra 25 anys | Diumenge hi haurà tres cercaviles simultànies amb vuit colles bastoneres

La Torre
21 d'abril del 2016
Actualitzat el 25 d'abril a les 12:22h
Bastoners de Terrassa en el ball de Festa Major
Bastoners de Terrassa en el ball de Festa Major | Foto: Cristóbal Castro
La colla Bastoners de Terrassa celebra aquest cap de setmana el seu 35è aniversari amb dues actuacions especials: d’una banda, l’actuació de Sant Jordi, dissabte, anirà acompanyada d’un acte conjunt amb la coral de l’Institut Torre del Palau, que enguany celebra el 25è aniversari, i d’altra, la diada de la colla comptarà amb set colles convidades per a la diada de la colla, que tindrà lloc l’endemà, diumenge. 

Els actes de dissabte començaran amb l’actuació de les colles infantils a la plaça de la Torre del Palau a partir de les 17.30h. A continuació hi haurà l’acte oficial de commemoració del 35è aniversari de la colla i del 25è aniversari de la coral de l’Institut Torre del Palau, que actuarà juntament amb la coral de l’Escolania de Ciutadella (Menorca), convidada per a l’ocasió. Finalment, la colla sencera sortirà en cercavila cap a la plaça Vella, on actuaran els grups de balladors mitjans i grans. 

Diumenge, els actes de la diada de la colla començaran a l’Escola Pia, a partir de les 9.30h, amb el tradicional esmorzar de germanor amb les colles convidades: Bastoners de Sabadell, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Bastoners d’Esplugues de Llobregat, Bastoners de Copons, Bastoners de Moià, Bastoners de la UAB i Bastoners de Salou.

A les 11.15h les colles sortiran en cercavila de l’Escola Pia. Al carrer Unió es repartiran en tres cercaviles simultànies pels carrers del centre, amb parades per ballar en espais emblemàtics com el Raval de Montserrat o la plaça de la Torre del Palau. Les tres cervaviles confluiran a la plaça Vella, on es farà el lluiment final en tres rondes amb l’actuació de totes les colles. Serà l’ocasió de veure balls que la colla fa només en ocasions especials, com ara El Canari en Samarreta o Les Polaines. Finalment, els ballarà el Jazztick i el Basswing, els dos balls que la colla fa amb la col·laboració dels Terrassa Hoppers i que combinen elements del Ball de Bastons i del Lindy Hop amb la paculiaritat que s’utilitzen estics d’hoquei en lloc de bastons. 

La cirereta del pastís, però, serà l’estrena del nou ball dels Bastoners de Terrassa, el Ball Robat, que, amb la música de La Tereseta, convidarà a ballar a totes les colles i al públic present. 

Concurs d’Instagram 

En el marc del 35è aniversari, la colla convoca un concurs de fotografia a Instagram. Per a participar, cal seguir el perfil @bastonersdeterrassa, fer fotos de les actuacions del 23 i/o 24 d’abril i publicarles en aquesta xarxa social amb l’etiqueta #bastonersdeterrassa i la menció @bastonersdeterrassa. Les fotos es poden publicar fins el 29 d’abril. La millor foto guanyarà un lot de productes de merchandising de la colla.