Comunicat de Terrassa en Comú respecte a la situació del CST

"volem manifestar la nostra enorme preocupació pels darrers, i molt preocupants, esdeveniments i notícies relatives a l'actual situació del Consorci Sanitari de Terrassa"

La Torre
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:30h

L'Hospital de Terrassa, en una imatge d'aquesta setmana Foto: Cristóbal Castro


Des de Terrassa en Comú volem manifestar la nostra enorme preocupació pels darrers, i molt preocupants, esdeveniments i notícies relatives a l'actual situació del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i per la falta de transparència en les decisions i actuacions que s'estan portant a terme. L'últim exemple és el consell de govern que es va celebrar ahir, 19 d'abril, i on es va acordar per unanimitat de les 3 entitats que hi són representades, el nomenament com a director gerent del CST del doctor Alfredo García Díaz.

És per això, i la manca d'informació sobre la situació econòmica i el pla de viabilitat que la direcció anterior ha presentat a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya que hem sol·licitat, amb caràcter d'urgència, la compareixença a la propera junta de portaveus de l'Ajuntament de Terrassa, de dos dels representants de l'Ajuntament al Consell de Govern del CST, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa i vicepresident del Consell de Govern del CST i Josep Maria Laín, proposat per Ciutadans. Considerem que és necessari que és proporcionin explicacions precises dels temes tractats als últims Consells, quin ha estat el seu posicionament i basant-se en quins criteris.

Des de TeC també presentarem una proposta de resolució el proper ple del 28 d'abril en defensa de la sanitat pública a la nostra ciutat. Cal recordar que el CST ha patit unes retallades, en els darrers 5 anys, d'uns 40 milions d'euros.

La solució no ha de passar per més retallades a les condicions de les treballadores sinó perquè el CST tingui el finançament adequat per a garantir uns serveis sanitaris de qualitat. No podem permetre que continuïn sent els treballadors/es qui rebin les conseqüències d'aquesta infrafinanciació i de les qüestionables decisions dels gestors.

Cal que es convoquin amb urgència els òrgans de participació de l'Ajuntament, com el Consell de Sanitat (recordar que davant d'aquesta greu situació, l'equip de govern encara no ha convocat al Consell de Sanitat en el que portem de mandat), perquè s'investigui i s'arribi fins on calgui per clarificar la gestió que s'ha fet del CST. Cal tenir respostes clares del perquè es prenen aquestes mesures en el moment actual, quan el CST ha tingut dèficits tots els anys des de 1988. 

Des de TeC també demanarem, amb urgencia, reunions amb el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Toni Comín i amb el nou director gerent del CST, el doctor Alfredo García Díaz, per tal de clarificar els seus plans respecte al CST i sanitat pública a Terrassa.

Finalment, exigirem l'Equip de govern de l'Ajuntament de Terrassa l'elaboració d'un primer informe sobre l'estat de la sanitat a Terrassa per poder clarificar quins recursos tenim, si són suficients o no, si estan ben distribuïts a la ciutat, quins són els concerts del CatSalut a la nostra ciutat, amb quines entitats, i la transparència màxima en la gestió dels mateixos.