Terrassa també es pot fer seva una Creu de Sant Jordi de 2016

L'escultor Emili Armengol és fill de l'artista terrassenc, orfebre, pintor i joier Emili Armengol i Gall i d'Eulàlia Abril i Ferrés

La Torre
24 d'abril del 2016
El Govern va concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que "s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural". Un dels guardonats és gairebé terrassenc. És Emili Armengol i Abril, com ens recorda Rafel Comes. Els pares  s'havien traslladar a viure de Terrassa a Barcelona molt poc temps abans de néixer. És fill de l'artista terrassenc, orfebre, pintor i joier Emili Armengol i Gall i d'Eulàlia Abril i Ferrés.

Escultor. En reconeixement a la qualitat d’una obra que ha obtingut projecció internacional. Hi predominen les formes arrodonides de caràcter orgànic, i sovint combina materials diversos. En són exemples notoris les seves escultures per a espais públics, entre les quals figura l’emblemàtica Porta dels Països Catalans a Salses, Catalunya del Nord (2003). Se’l considera un dels escultors catalans amb més domini dels mitjans expressius i força creativa.

És un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.