Territori amplia l'andana de Provença en sentit Sarrià dels FGC

L'estació és la segona més utilitzada del Metro del Vallès, només per darrere de la de Plaça Catalunya

Imatge virtual de la nova andana de l'estació de Provença dels Ferrocarrils
Imatge virtual de la nova andana de l'estació de Provença dels Ferrocarrils | FGC
La Torre
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:56h

El Departament de Territori i Sostenibilitat que dirigeix Josep Rull ha licitat les obres d'eixamplament de l'andana sentit Sarrià de l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat. L'objectiu és dotar-la d'una major capacitat i pal·liar els problemes ocasionats per l'elevada concentració d'usuaris que rep. En hora punta frega les 4.700 persones. La gent s'amuntega i es fa difícil circular en un espai que s'ha quedat petit. La seguretat va millorar quan es va col·locar una paret de vidre amb espais que s'obren a l'alçada de les portes dels trens. D'aquesta manera s'evitava el risc de caiguda a les vies.

És la segona estació en volum d'usuaris de tota la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya, i una de les més utilitzades pels viatgers de Terrassa i de Sabadell, atès que permet connexions amb diverses línies de metro de la capital catalana. La freqüència de pas dels trens en hora punta és de 112 segons.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 7,5 milions d'euros, millorarà els fluxos de mobilitat, ja que l'entrada es farà per unes noves escales d'accés a l'andana ampliada. Es preveu que les obres comencin al segon semestre d'enguany i que tinguin una durada de dos anys.
 
El projecte contempla la construcció d'una galeria subterrània paral·lela a la volta de l'estació. La plataforma passarà dels 3 metres actuals fins als 8 en el tram de 27 metres més propers al vestíbul de Rosselló.
 
El projecte inclou una millora important en l'accessibilitat, que evitarà la congestió que es produeix actualment a les escales d'accés a l'andana. Es construirà una nova entrada a la part ampliada, amb escales fixes i ascensor, que millorarà els fluxos de mobilitat i evitarà l'acumulació de viatgers que es dóna ara.
 
Noves escales i ascensor
 
L'actuació també preveu la construcció de dues sortides d'emergència, una al xamfrà de Balmes amb Rosselló i l'altra al carrer Rosselló, així com la modificació de part del vestíbul per accedir a les noves escales i ascensor.
 
L'estació de Provença dels FGC està situada sota la calçada del carrer Balmes de Barcelona, entre els carrers Rosselló i Provença. Disposa de dos vestíbuls, un sota la cruïlla de Balmes i Rosselló i l'altre, sota la cruïlla de Balmes i Provença; i de dues andanes de 90 metres de longitud i una amplada útil de 3 metres. Per aquesta estació circulen trens de les línies urbanes L6 i L7 (Plaça Catalunya-Reina Elisenda i Plaça Catalunya-Avinguda Tibidabo, respectivament), i del Metro del Vallès (S1, S55, S5 i S2).