El monument a la bicicleta de Terrassa tindrà reminiscències modernistes

L'escultura fa 8,15 metres d'alçada i 2,65 d'amplada i està fabricada en acer i l'acabat en òxid natural

J.M.O.
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:05h
Imatge virtual del monument a la bicicleta
Imatge virtual del monument a la bicicleta | Biter

Una bicicleta d'època per a una ciutat modernista com Terrassa. El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i el regidor de Manteniment Urbà i Parcs Urbans, Amadeu Aguado, juntament amb membres de l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer), han presentat avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta, el projecte del monument dedicat a aquest vehicle. L’acte, organitzat pel BiTer i l’Ajuntament de Terrassa, ha tingut lloc a la plaça de la bicicleta, on està previst instal·lar el monument.

 L'escultura fa 8,15 metres d'alçada i 2,65 d'amplada. La totalitat de l'obra estarà fabricada en acer i l'acabat en òxid natural. El cost total de l’obra és de 7.000 euros i la campanya de micromecenatge es tancarà a finals de juny. Durant els mesos de juliol i agost es construirà. Es preveu poder inaugurar el monument a finals de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Qui és l’autor? Joan Ramon Martínez Maldonado és nascut el 1955 a Almeria, tot i que resideix a Terrassa des de l'any 1963, per la qual cosa es considera un català i terrassenc d'adopció. Els seus inicis en les arts plàstiques comencen a l'any 1984 quan entra a formar part del món del "Pessebrisme“ i pren contacte amb el treball en escaiola, el dibuix i la pintura a l'oli. Uns anys més tard, decideix treballar el ferro i altres metalls, comença a explorar noves formes, el que donarà com a resultat el treball en el qual es mou actualment: l'escultura.