Neix una brigada per corregir els errors ortogràfics dels comerços de Terrassa

Alumnes de l'escola Tecnos engeguen un projecte en el qual a més de reflexionar sobre l'ús de la llengua també té una aplicació pràctica de servei a la comunitat

La Torre
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:27h

Les components d'aquesta "brigada ortogràfica" Foto: A.P.


Dotze alumnes de quart d'ESO de l'Escola Tecnos han constituït la "brigada ortogràfica" dins de les activitats d'aprenentatge i servei de l'escola.

Les activitats d'aprenentage i servei (APS) són activitats que uneixen els vessants teòric i el pràctic. Es tracta d'un estudi i reflexió sobre algun tema d'interès, en aquest cas la llengua i la seva correcció, i també d'una aplicació pràctica que pugui ser un servei a la comunitat, com l'eliminació de faltes d'ortografia del paisatge urbà, especialment en l'àmbit comercial.

Cal preparar l'activitat, cercar les eines de correcció, l'accés als diccionaris normatius a través de les aplicacions mòbils i entrenar les habilitats socials, de cara a comunicar correctament la intenció de l'activitat als comerciants de la ciutat.

L'activitat ja ha començat; conté una sessió teòrica i una sèrie d'hores d'activitat pràctica. El resultat, de moment, segons expliquen des de l'escola és força "engrescador". La correcció lingüística dels cartells és "força elevada", i en els carrers treballats, la receptivitat d'aquells a qui es vol corregir alguna errada ha estat, en general, "molt bona".