Terrassa mostra el seu ric patrimoni amb el Cicle de Cultura Medieval

El cicle oferirà diferents i variades activitats per tota la ciutat i el seu ric llegat medieval

La Torre
19 d'abril del 2016
Actualitzat el 20 d'abril a les 12:36h
Aquest dimarts, 19 d’abril, dóna inici el gruix de la programació del III Cicle de Cultura Medieval de Terrassa, que vol apropar i donar a conèixer la riquesa i diversitat d’aquest període històric -que abasta del segle IV al segle XV-.

La nova edició d’aquest cicle proposa, un any més, tot un seguit d’activitats que permetran als interessats apropar-se i conèixer molts aspectes de la cultura de l’Edat Mitjana.

El projecte és el resultat de la suma d’esforços i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa – Cultura, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el Museu de Terrassa, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa – BCT xarxa, l’Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa, l’Auditori, la Parròquia de Sant Pere i l’Editorial Barcino.

La iniciativa va néixer en constatar la convergència d’objectius entre la Fundació Carulla, l’editorial Barcino i l’Ajuntament de Terrassa en la seva tasca de divulgació de la cultural medieval en les seves diferents vessants, i especialment de la Seu d’Ègara. A Terrassa hi conflueixen el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC), el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, una xarxa de biblioteques públiques potent i l’Arxiu Històric i Comarcal i del Museu de Terrassa, amb les seves seccions; a més, el gran conjunt de la Seu d’Ègara-Esglésies de Sant Pere, que destaca per la seva importància monumental i històrica.

Per això, l’Ajuntament va proposar als responsables dels museus de la ciutat, biblioteques, arxius i Auditori treballar conjuntament en la programació d’activitats de caire medieval per crear un cicle únic i anual, cadascú des de la seva pròpia essència i especialització.

El resultat ha estat, una edició més, la incorporació d’activitats de temàtica medieval en la programació pròpia de cada centre al llarg de l’any 2016, que sumades conformen el Cicle de Cultura Medieval.