Xerrada a Terrassa sobre la complexa relació entre mares i filles

La psicòloga i psicoterapeuta Carmen Ferrer parlarà a l'Espai Paraula

La Torre
19 d'abril del 2016
Aquest dimarts, a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc a l'Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi acollirà una xerrada sobre la relació entre mares i filles. L'entrada és lliure. La conferència anirà a càrrec de Carmen Ferrer Román, psicòloga clínica, psicoanalista, i psicoterapeuta acreditada per la FEAP (Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas) i Vicepresidenta de la Junta de la Secció de Psicologia Clínica de la Salut i Psicoteràpia del COPC (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya). 

De què anirà?
 
La figura de la mare, tan essencial, no deixa de tornar-se conflictiva en la relació filial; especialment entre la parella formada per  aquestes dues dones que són una mare i la seva filla. Hi ha diverses circumstàncies que porten a aquestes dificultats: la mare és a qui es fan les primeres demandes que requereixen una satisfacció plena, condició que ja porta implícita la decepció i que  deixa lloc a una actitud hostil.
 
Aquesta hostilitat s’incrementa més endavant quan la nena descobreix la diferència dels sexes i se sent en desavantatge enfront del nen, de la qual cosa culpa la mare que l’ha creada així. D’altra banda, les diferents actituds que pot adoptar una dona envers la seva filla permetran suavitzar o agreujar aquestes desavinences,  gairebé inevitables.