Roben la locomotora Köff nova del Ferrocarril de Vallparadís de Terrassa

Fa 15 dies ja es va patir un robatori de diners i de claus guardades al dipòsit de material

Locomotora Köff nova del trenet de Vallparadís de Terrassa
Locomotora Köff nova del trenet de Vallparadís de Terrassa | Foto: Club Ferroviari de Terrassa
J.M.O.
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:32h

La locomotora Köff que el Ferrocarril de Vallparadís tenia en proves ha desaparegut. El Club Ferroviari de Terrassa n'ha denunciat el robatori. Els fes van passar el diumenge a migdia, mentre el trenet estava en funcionament, però no es va tenir constància que la Köff no hi era fins que a l'hora de plegar es va recollir tot el material. 

La locomotora havia estat construïda de manera artesanal per Eugeni Rubio, que hi ha dedicat més de tres anys de feina. El valor comercial seria d'entre 6.000 i 8.000 euros, tot i que el sentimental no té preu, per la il·lusió i la feina. 

La  Köff fa uns 60 centímetres de llarg i pesa uns 40 kg. Des del Club Ferroviari s'explica que difícilment la pot agafar una sola persona, per la qual cosa treballa amb la hipòtesi d'un mínim de dos. Els lladres haurien baixat al Parc de Vallparadís per les escales situades per sota la Casa Baumann, poc transitades i amb una cadena al principi. Ni se'ls hauria vist i haurien aprofitat el moment per entrar al dipòsit de material i endur-se la preuada. 

Des del Club es pensa que es podrà localitzar, atès que en el món en el que es mouen es coneix tothom, i la venda és pràcticament impossible. No té una sortida clara perquè totes les entitats del país han estat avisades.

El diumenge fins i tot es va recórrer el parc per veure si es trobava, tot pensant que potser els lladres l'haurien amagat per endur-se-la quan fos més fàcil. Però no va aparèixer.

Fa quinze dies ja es va patir un robatori, tot i que els visitants només es van endur 40 euros i dos paquets de bitllets, a més de regirar tot el dipòsit. Elements de valor els van deixar. Això sí, es van endur totes les claus, el que ha obligat a canviar tots els panys.