El Parlament aprova la proposta per millorar el transport sanitari a Terrassa

Maruja Rambla i representants d'UGT del Transport sanitari han assistit a la Comissió de Salut al Parlament, que ha votat a favor de la resolució del PSC

Maruja Rambla al Parlament
Maruja Rambla al Parlament | PSC
La Torre
15 d'abril del 2016
Actualitzat el 16 d'abril a les 7:46h

La Comissió de Salut del Parlament ha donat llum verda a la proposta de resolució que el Grup Parlamentari Socialista va presentar a instàncies del PSC de Terrassa. La moció ja havia prosperat per unanimitat al ple de l’Ajuntament i ara, el Parlament l’ha ratificat.

D’aquesta manera, s’insta al govern de la Generalitat a millorar el servei de transport sanitari a la ciutat. D’una banda, el Departament de Salut haurà de restablir les unitats de reforç del PIUC (Pla Integral d'Urgències a Catalunya) de cara al proper hivern, un programa que incrementa les dotacions i les hores d’atenció sanitària durant els mesos de desembre a març, quan es produeixen punts àlgids en algunes malalties com són les respiratòries.

A més, la proposta dels Socialistes també reclama a la generalitat que a l’àrea bàsica de Terrassa es recuperin els dos vehicles del PIUC, que reforçaven el servei de transport sanitari des del dia 1 de desembre al 30 de març.

D’altra banda, la proposta aprovada al Parlament insta al Govern a revisar el funcionament del transport no urgent, reduint les hores que els pacients han de passar en aquests vehicles i millorant l’eficiència del servei, adaptant els recursos disponibles a les necessitats reals de la zona de Terrassa.

En aquest mateix sentit, la resolució demana la revisió i replantejament de la reducció d’hores que ha aplicat el Departament, així com de la ubicació actual dels vehicles i el tipus dels mateixos a la zona de Terrassa, atès que no s’adequa a les necessitats reals.

A més d’assistir a la Comissió de Salut del Parlament, la regidora del PSC a Terrassa, Maruja Rambla, ha mantingut una reunió posterior amb els diputats socialistes Pol Gibert i assumpta Escarp, per tractar diverses qüestions d’interès territorial.