Confirmat: els pares tenen un fill preferit, segons la ciència

L'estudi revela que el 74% de les mares i el 70% dels pares tenen un tracte preferent

Redacció
15 d'abril del 2016
640_1375228566germans
640_1375228566germans
Els que sou fills únics no teniu competència i segur que sereu els preferits dels vostres pares, però i els que no? Els pares sempre han fet creure que estimen a tots els fills de la mateixa manera, tot i que la ciència explica una història diferent. Segons l'estudi de la sociòloga Katherine Conger, els pares tenen un fill preferit. 

En l'informe es van investigar 384 famílies on hi havia dos germans que es portaven quatre anys de diferència. La investigació ha revelat que el 74% de les mares i el 70% dels pares han tingut un tracte preferent per un fill.

La principal hipòtesi del treball era que el nen de més edat tindria la percepció que quan arribés el nouvingut, li prendria tota l'atenció i rebria un tracte diferent. Tot i així, la tesi era totalment errònia. El fill preferit és el gran. I el motiu és, segons l'estudi, és que els germans grans són els "primers de": el primer que ha guanyat una cursa, el primer que ha guanyat uns jocs florals... els primers en tot.

La investigació també ha explicat que tots els germans creuen que l'altre és el preferit, independentment de l'ordre. Tothom pensa que el seu germà està rebent un millor tracte. La bona notícia pels germans, segons la investigació, és que tenir-ne un et fa més intel·ligent, farà que tinguis més probabilitats de tenir parella quan siguis adult i és un gran suport.