Rull diu a Terrassa que millorar la qualitat de l'aire i reduir CO2 són prioritats

El conseller clou jornada sobre el vehicle elèctric organitzada pel mNACTEC de Terrassa

La Torre
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:24h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat aquest dijous que dues de les prioritats que tenim com a país és la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de les emissions de CO2 i que amb el vehicle elèctric“podem avançar en aquest doble repte”. Rull ha dit a Terrassa (Vallès Occidental), en la cloenda de la jornada sobre el vehicle elèctric organitzada pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que al país “tenim el coneixement, la indústria i la determinació” de les administracions públiques per avançar cap a un parc de vehicles més net.
 
Rull ha xifrat en 4.500 el nombre de cotxes eficients que hi ha a Catalunya i ha explicat que només durant els primers dos mesos de 2016 s’han venut gairebé 500 unitats de vehicles elèctrics. Pel que fa als punts de recarrega, tot i reconèixer que encara queda “molta feina per fer”, ha posat en valor que “disposem d’una de les xarxes de recàrrega ràpida i semi-ràpida més denses d’Europa, amb més de 600 punts de recàrrega públics”. D’aquests, 42 són punts de recàrrega ràpida (menys de 30 minuts), i 17 són punts de recàrrega de gas natural.
 
Quant als avantatges econòmics dels cotxes eficients, ha citat l’impost de matriculació,“que és gratuït”; el de circulació, “que és reduït fins a un 75% en funció de cada ajuntament”; “determinades zones blaves també són gratuïtes per aquest tipus de vehicles” i “els peatges de la Generalitat són gratuïts”. “Per això -ha conclòs- des del Govern hem de promoure un bon transport públic però també avançar en la promoció del vehicle elèctric”.