El Premi Joves de Terrassa 2015 recau en La Fàbrica de Can Tusell

Els joves han rebut 3 mil euros pel projecte Brigada La Fàbrica
Els joves han rebut 3 mil euros pel projecte Brigada La Fàbrica | Foto: Rotary Terrassa
La Torre
15 d'abril del 2016

Els joves han rebut 3 mil euros pel projecte Brigada La Fàbrica Foto: Rotary Terrassa


El Rotary Club de Terrassa ha lliurat els 3.000 euros del Premi Joves per Terrassa 2015 als representants del Grup la Fàbrica de can Tusell pel seu projecte guanyador anomenat Brigada la Fàbrica.

A l’acte celebrat a l’Hostal del Fum de Terrassa es va convidar també als guanyadors del Premis Joves per Terrassa 2014, l’espai Tremola ubicat als barris de Vilardell, Torresana i Grups de Montserrat.

Els representants del Grup la Fàbrica de can Tusell van indicar que actualment treballen en 3 grans àmbits: l’infantil, el juvenil i la dinamització del barri amb diferents col·lectius. Tenen una radio pròpia i horts comunitaris i recentment han adquirit uns terrenys a Lleida per poder fer campaments amb els joves. Atenen a 150 nens i 150 joves diàriament, que els venen en part dels serveis socials i en part de les mateixes famílies del barri que ells o d’altres detecten amb problemes. La majoria són joves amb problemàtiques d’abandonament escolar o amb dificultats d’inserció social o laboral i per això treballen el reforç escolar des de diferents accions, com per exemple amb el projecte esmorzars en el que els nens van al centre a esmorzar (molts a casa no els en donen) i llavors marxen junts a l’escola o l’institut.

El projecte guanyador del Premi Joves per Terrassa Brigada la Fàbrica està basat en l’aprenentatge-servei. Els nois reben coses de la societat i els ensenyen que a canvi ells han de retornar-ho d’alguna manera a la societat, ja sigui fent activitats al barri, ajudant a veïns, fent de voluntaris a l’entitat, etc. i això a la vegada els ajuda en la seva autoestima.

Aquest va ser el projecte que van poder fer realitat gràcies a l’import del premi Joves per Terrassa ja que els va permetre tenir un professional per tutelar-lo. Josep Puy, president del Rotary, va destacar "la importància que té el Premi Joves per Terrassa a la nostra ciutat ja que és un del premis més importants que es dona a entitats que treballen en accions solidàries, des de la perspectiva de donar suport i ajuda als projectes de joves compromesos en finalitats socials".