S'inicia la recopilació d'anècdotes i records de les pastisseries de Terrassa

El projecte Dolços Records ha començat a caminar aquesta setmana amb una primera reunió que ha convocat prop de 18 pastissers antics i actuals de la nostra ciutat

La Torre
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:13h

Participants a la primera trobada del projecte Dolços Records Foto: El Llibre de la Vida


L'Associació El Llibre de la Vida ha iniciat aquesta setmana amb una bona rebuda el projecte Dolços Records. Fins a 18 pastisseries s'han aplegat en la primera trobada d'antics i nous pastissers que ha convocat l'entitat amb l'objectiu de recopilar les experiències i records d'aquest gremi i plasmar-los en una futura publicació literària.

L'entitat egarenca té entre els seus propòsits donar valor als records de les persones i del que envolta a les persones i en aquest sentit quasi bé tothom recorda on anava a comprar un pastís o un tortell de ben petit, i quan parles amb la gent, ja siguin grans o joves, de seguida aquestes fets els fan reviure un somriure i un record agradable.

Els assistents a aquesta primera trobada s’han organitzat ja en grups de treball de cara a començar la tasca de recopilació d'anècdotes i experiències. Per portar a terme la part de documentació, el projecte Dolços Records té previst comptar amb l'ajuda d’un historiador i del suport de l’Arxiu Municipal, entre altres entitats i institucions públiques i privades i, properament, es cercarà la participació tant de l’Ajuntament com dels gremis de pastisseria de Terrassa i Barcelona.

A la trobada han vingut pastissers antics que encara viuen a la nostra ciutat però també d’altres què, per diversos motius, viuen fora. A tall d’exemple, hi eren Lluís Barons de l’antiga confiteria La Rambla que ha vingut de Sant Cugat i ha ensenyat en exclusiva uns àlbums de fotografies històriques del cine, la sala de festes on tocava l’orquestra terrassenca Hot Club i de la mateixa pastisseria tant en el dia de la seva inauguració com en el moment de sofrir les inundacions de la Rierada del 62. La més antiga de la trobada ha estat la confiteria Piera que es va inaugurar l’any 1861.
 

Primera trobada del projecte Foto: Cristina Moraguez