Nova sessió per a empresaris que volen cedir el seu negoci a Terrassa

El programa de networking El Cafè de la Reempresa reprèn les trobades a diversos punts del país

La Torre
14 d'abril del 2016
El Centre de Reempresa de Catalunya ha organitzat a Barcelona el primer dels deu Cafè de la Reempresa que té previst desenvolupar aquest any 2016 a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terrassa. A la primera sessió d’aquest any es van donar cita prop de trenta persones propietàries d’un negoci i que a curt, mig o llarg termini tenen intenció de deixar de gestionar l’empresa pel motiu que sigui.

L’èxit d’aquestes trobades radica en el testimonial de persones que ja han cedit el seu negoci a un tercer i que poden entendre la situació personal i l’estat emocional dels assistents que, en la seva totalitat, són persones que estan al capdavant d’un negoci que han creat, consolidat i fet créixer i que ja sigui per una futura jubilació, per temes de salut, per poder iniciar una nova etapa professional, per temes personals com ara una separació, etc., se n’han de despendre.

“Ens trobem que molts dels assistents no s’havien plantejat traspassar el seu negoci sinó que en el moment en que tenen davant la jubilació i a casa no tenen un familiar que el segueixi, pensen directament en tancar el negoci”, afirma Carles Domínguez consultor de reempresa. En els Cafès de la Reempresa sorgeix de manera quasi unificada aquest sentiment de sobreprotecció que genera la vinculació personal i e-mocional amb un projecte empresarial al llarg de la vida, “desprendre’s de la visió més emotiva respecte d’un negoci en el que hi has posat tot i més, no és fàcil, requereix d’un cert distanciament i una perspectiva més analítica i empresarial”, afirma Domínguez, és per això que en aquestes sessions els consultors de Reempresa exposen la necessitat de planificar la cessió del negoci de la mateixa manera que en el seu dia van seguir un procés minuciós per crear-lo. I és aquí on l’extensa xarxa de tècnics de Reempresa que hi ha per tot el territori català, mitjançant serveis de promoció econòmica d’ajuntaments, Consells Comarcals, oficines del propi Centre de Reempresa, aporta valor en tot el procés, des d’una perspectiva professional i neutra.

Ajudar en el procés de transmissió

El que fem és, fonamentalment, “posar en valor tota la feina feta, a fi d’evitar que tot l’esforç i il·lusió que s’ha invertit en crear l’empresa no s’esvaeixi”, conclou Domínguez. En conseqüència, tot i la marxa del cedent, l’empresa podrà seguir el seu curs si es pren com a base tots els anys de gestió anterior i es realitza una transferència del coneixement de manera adequada.

Independentment de la seva grandària, del tipus d’empresa o de la seva naturalesa, una cessió comporta un acte de gestió que no s’improvisa, sinó que s’ha d’organitzar a consciència. Davant d’aquesta situació, el Centre de Reempresa de Catalunya realitza el “Cafè de la Reempresa” com a mecanisme efectiu per donar a conèixer als empresaris cedents les opcions de cessió que tenen al seu abast, el procés de transmissió al que s’enfronten i el conjunt de serveis, sense cap cost, que tenen a la seva disposició.