El govern explica a les entitats què farà per millorar la neteja a Terrassa

El document serà exposat pel regidor Marc Armengol en diverses sessions a cada districte dirigides a particulars i associacions | La segona sessió tindrà lloc el dia 27 al CC Avel·lí Estrenjer

La Torre
13 d'abril del 2016
Actualitzat el 18 d'abril a les 14:37h
Contenidors per sobre de la seva capacitat, una de les problemàtiques detectades
Contenidors per sobre de la seva capacitat, una de les problemàtiques detectades | Foto: Maria Díaz
Amb l’objectiu de donar a conèixer a les entitats ciutadanes i millorar el contingut de la proposta de Pacte per la neteja i la recollida selectiva de residus, l’Ajuntament ha programat tot un seguit de presentacions als Centres i Casals Cívics dels sis districtes de la ciutat, que començaran el dijous 14 d’abril al Centre Cívic Municipal Montserrat Roig. Aquestes presentacions aniran a càrrec del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i dels presidents/es i coordinadors/es de Districte. 

El calendari de presentacions del Pacte als diferents districtes, que es faran sempre a les 18.30 h, és el següent: 

14 d’abril – Centre Cívic Municipal Montserrat Roig
27 d’abril – Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer 
4 de maig – Centre Cívic Municipal Alcalde Morera 
11 de maig – Casal Cívic Cementiri Vell 
18 de maig – Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany 
19 de maig – Centre Cívic Municipal President Macià

De la mateixa manera, també s’ha previst una reunió informativa el dia 24 de maig, a les 17.30 h, a la sala d’actes de la Masia Freixa amb associacions de comerciants, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, la patronal Cecot i la Cambra Oficial d’Indústria i Comerç de Terrassa. A la presentació del Pacte als agents socieconòmics de la ciutat, acompanyaran al tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol; el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper; i el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado. El Pacte es presentarà també al plenari del Consell Municipal de Medi Ambient i, posteriorment, està previst elevar-lo al Ple municipal per a la seva aprovació. 

1,5 milions més neteja

El passat mes de gener, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va presentar el Pacte per la neteja i la recollida selectiva de residus, un acord que vol implicar tots els Grups Municipals, els agents socials i el conjunt de la ciutadania. El Pacte inclou un Pla que recull un increment pressupostari de la dotació d’Eco-Equip d’1,5 milions d’euros, que cobreix la contractació indefinida de 17 persones i l’increment de costos de personal, el tractament de la fracció resta i el pagament del cànon de residus. 

També s’han aprovat recursos per a l’adquisició de 2 escombradores, 8 vehicles per a la neteja viària del municipi i la recollida de residus sòlids, a més de la rehabilitació de 2 camions de recollida de residus. 

El Pacte per la neteja i la recollida selectiva de residus, que incorpora una diagnosi de la situació actual, planteja els compromisos a adoptar per part dels diferents actors: Ajuntament i empresa municipal Eco-Equip, entitats i organitzacions, activitats econòmiques, àmbits educatius i ciutadania. 

D’altra banda, el Servei de Comunicació de l’Ajuntament està preparant una campanya informativa amb l’objectiu d’informar la ciutadania del contingut del Pacte, promoure la participació en la recollida selectiva i millorar el compliment de l’ordenança de la neteja i la gestió de residus. També està previst que, en el marc del Consell Municipal de Medi Ambient, es puguin implementar sistemes de participació ciutadana en les mesures que cal portar a terme de cara al desenvolupament del Pacte.