Activats els TEDAX per destruir un obús de la Guerra Civil a Terrassa

La troballa l'ha fet un egarenc aquest matí de dimarts al barri de Les Fonts

Projectil localitzat a Terrassa, poc abans de ser destruït
Projectil localitzat a Terrassa, poc abans de ser destruït | Foto: Mossos d'Esquadra
Joan Manel Oller
12 d'abril del 2016
Actualitzat el 17 d'abril a les 8:09h

Els Mossos d'Esquadra han informat que s'han activat els TEDAX per tal de destruir de manera controlada un obús de la Guerra Civil que ha trobat un home a Terrassa. La troballa l'ha fet un egarenc aquest matí de dimarts al barri de Les Fonts de Terrassa, a la finca de Ca n'Amat, mentre feia tasques agrícoles. L'home ho ha comunicat a la Policia Municipal, i aquesta als Mossos, que han activat els experts en explosius.

Cal recordar que quan la Guerra estava acabant a Catalunya, s'executà la darrera campanya de bombardeigs aeris, entre el gener i el febrer de 1939. Terrassa va ser bombardejada el dia 24 de gener, a primera hora del matí, per cinc FIAT-BR de la 230a esquadrilla i cinc més de la 231a, que van llançar 80 bombes de 100 kg. 

Cal recordar que quan va esclatar la Guerra Civil el 1936, el govern republicà, per motius estratègics, es va traslladar a València i finalment, a Barcelona, el 31 d'octubre del 1937. Va ser llavors que va elegir-se la finca Salvans de la Barata de Matadepera com a casa adient per servir de residència per al president Manuel Azaña.