Òmnium presenta els llibres d'autors de Terrassa per aquest Sant Jordi

Anna Li, Xavier Serrahima, Jaume Cabré i Joan Grimalt
Anna Li, Xavier Serrahima, Jaume Cabré i Joan Grimalt | Foto: Òmnium Terrassa
La Torre
14 d'abril del 2016
El 2015 va ser un dels millors anys de producció terrassenca en múltiples disciplines, amb una cinquantena d'obres editades. Com cada any, durant el mes d'abril, Òmnium Cultural Terrassa organitza la presentació de les novetats editorials dels escriptors i escriptores de la nostra ciutat, que acull la Biblioteca central de Terrassa.

L'acte va tenir lloc aquest dimarts amb la participació d'alguns dels autors que han publicat recentment com per exemple Jaume Cabré que estrena En Pere i el bosc i Les incerteses; la jove Anna Li que ha publicat La noia del bus; el crític literari Xavier Serrahuma amb Al pic de l'hivern; o el musicòleg Joan Grimalt que ha presentat Escoltant el segle XX.

Enguany la relació d'autors i autores sumen un total de 32 publicacions de persones o entitats que posen de manifest aquesta multidisciplinarietat en l'àmbit de la literatura: poesia, crítica, recull gràfic, narrativa, gènere històric, infantil, d'excursionisme, fotografia.... 

Terrassa és una ciutat que genera molts i variats productes culturals. La literatura és un dels gèneres més prolífics a la nostra ciutat, ho demostra la gran quantitat d'escriptors i escriptores terrassencs que han cultivat diferents disciplines literàries, com ara la dramatúrgia, la poesia, la crítica literària, la narrativa o el gènere històric o d'investigació. I aquesta realitat es nodreix de tot un engranatge conformat per altres agents que actuen com a motor de difusió, com ara les editorials i les activitats que organitzen entitats culturals vinculades al món de les lletres.
 
 La delegació terrassenca d'Òmnium Cultural, porta ja més de 40 anys centrant la seva activitat en la difusió i reconeixement de les lletres catalanes, fent especial incidència en la promoció dels autors de la nostra ciutat. I això ho han aconseguit mitjançant la convocatòria de premis, com ara el Premi Ferran Canyameres, lectures públiques i fires de llibres, com les que es realitzaran per Sant Jordi, conferències i presentacions de llibres.