Ibérica de Altavoces tanca la planta de Vacarisses i deixa 30 persones al carrer

Gairebé un any després de l'acomiadament de 90 treballadors i de la reducció de cinc a una les línies de producció, la direcció de l'empresa ha anunciat que les pèrdues obliguen a la clausura de la fàbrica

Lluïsa Tarrida
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:23h
Els treballadors manifestant-se a Terrassa ara fa un any
Els treballadors manifestant-se a Terrassa ara fa un any | Foto: Maria Diaz
El 21 d'abril de 2015, La Torre va anunciar que el comitè d'empresa i la direcció de la  Fábrica Ibérica de Altavoces (Faibal) havien arribat a un acord per mantenir oberta la planta ubicada a Vacarisses amb 28 treballadors.

Això suposava l'acomiadament de noranta empleats. La direcció però havia apostat finalment per continuar una de les cinc línies de producció a la fàbrica vacarissenca. En l'acord, l'empresa es comprometia en què durant els propers 24 mesos el personal que continués treballant a l'empresa tindria dret a percebre la mateixa indemnització pactada amb la resta de plantilla en el cas que s'acabi fent extinció de contracte per causes objectives. Això era, 32 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats.

Aquest dimarts, dia 12 d'abril, els treballadors que quedaven a Faibal han rebut la mala notícia que la planta ubicada a Vacarisses tanca definitivament. De moment encara no és oficial, ja que els documents per part de l'empresa es tramitaran aquest dimecres, però la decisió ja està presa. El tancament afectarà a una trentena de treballadors.

Segons ha manifestat Vanesa Pérez, representant sindical de CCOO, a La Torre, des de l'empresa se'ls ha informat que el motiu del tancament és "les elevades pèrdues que ha tingut l'empresa en aquest darrer any. La direcció pensava que el model nou que estàvem produint tindria més vendes als EUA i Amèrica del Sud però no ha estat així. Segons ells no s'han complert les expectactives i han dit que ja no poden aguantar més ni invertir més diners". 

Els treballadors han parlat amb l'advocat de l'empresa i els ha informat dels passos a seguir. Està previst que aquest dijous al matí es reuneixin per tal de fer efectiu l'acomiadament. Els empleats s'han reunit també aquest dimarts per parlar sobre les seves exigències. La principal és aconseguir les mateixes condicions en què es van acomiadar els seus companys, un acord que es va signar aleshores i que esperen que es mantingui. Tot i que l'advocat de l'empresa els ha mencionat que aquell acord era per acomiadaments particulars i no per extinció de la fàbrica, els treballadors pressionaran perquè el document sigui vigent.