Salvador Alavedra rebrà dimarts a títol pòstum la medalla d'Honor de Terrassa

L'artista i mecenes va ser un dels més grans enamorats del jazz i la música en directe

La Torre
16 d'abril del 2016
Actualitzat el 18 d'abril a les 11:54h
El ple municipal del passat mes de febrer va aprovar la concessió de la Medalla d'Honor de la Ciutat de Terrassa a Salvador Alavedra i Invers. L'acte tindrà lloc aquest dimarts, dia 19 d'abril, a les set del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa.

L'artista, mecenes i activista cultural ens va deixar el passat 15 de juliol a l'edat de 96 anys. Abans però va ser coneixedor, que un dels seus estimats dibuixos seria el cartell de la propera edició del Festival de Jazz 2016 que s'iniciarà el proper 2 de març. 

Salvador Alavedra (1919 - 2015) va mostrar com ningú molts dels moments jazzístics esdevinguts a Terrassa. Bé a la històrica Jazz Cava –de la qual va ser-ne patrocinador-, als concerts organitzats pel festival al Centre Cultural o als carrers i places de la ciutat. També a la Nova Jazz Cava va desenfundar del seu estoig els llapis, mentre com espectador compromès, mirava a través del dibuix per prendre el moment a través de la línia. També al capdavant d’Amics de les Arts i JM, Salvador Alavedra va mostrar gran afinitat i compromís envers el club de jazz de l’entitat i extraordinària passió per la música en directe. 

A més de la seva faceta d'artista plàstic, és autor de diversos llibres com 26 plafons de ceràmica catalanaVuit diàlegs a la vora del marEl retaule barroc de Joan Monpeo a TerrassaLes ares d'altar de Sant Pere de Terrassa-Egara i Cartes a Anna