Les màquines de venda de tabac, en vaga

La protesta s'allargarà tota la setmana | L'Associació Espanyola de Punts de Venda amb Recàrrec denuncia les sancions de fins a 120.000 euros per rebre diners de les tabaqueres a canvi d'informació sobre les vendes

Redacció
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:51h
Màquina de tabac
Màquina de tabac | Youtube
Primera vaga de la història en el sector de les màquines de venda de tabac. La protesta, que arrenca aquest dilluns i s'allargarà tota la setmana, l'ha convocat l'Associació Espanyola de Punts de Venda amb Recàrrec per protestar contra les multes del Comissionat del Mercat de Tabacs (CMT). L'entitat denuncia les sancions de fins a 120.000 euros per rebre diners de les tabaqueres a canvi d'informació sobre les vendes de les diferents firmes.

Així doncs, des d'aquest dilluns de les 150.000 màquines expenedores de tabac que hi ha a l'estat espanyol, 50.000 estaran apagades i la resta amb serveis mínims. Aquesta mesura, segons l'associació, suposarà una baixada de les vendes de gairebé sis milions de paquets de tabac.

En aquest sentit, l'associació també denuncia que 40.000 màquines estan en risc de ser retirades progressivament per la falta d'ingressos, en suprimir el CMT els contractes per venda d'informació a les companyies.