Tens entre 7 i 12 anys i vols córrer en karts elèctrics a Terrassa?

"Som elèctrics? - Setmana del vehicle elèctric" dedicarà el cap de setmana als particulars, amb proves de conducció, xerrades i activitats familiars

La Torre
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:51h

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzarà del 12 al 17 d'abril les jornades "Som Elèctrics? – Setmana del vehicle elèctric", que tenen per objectiu apropar la realitat del vehicle elèctric a les empreses, els estudiants, les administracions públiques i el públic general. De divendres 15 a diumenge 17, "Som elèctrics" s'adreçarà als particulars, amb proves de conducció de vehicles elèctrics Nissan, xerrades informatives i activitats familiars que inclouran un circuit de karts elèctrics infantils i tallers sobre l'electricitat.

El preu de l'entrada al Museu serà reduït tant dissabte com diumenge amb motiu de la celebració de "Som Elèctrics", amb un preu de 3,5 euros (menors de 8 anys tenen entrada gratuïta). Al llarg de tota la setmana, els visitants del Museu podran veure la mostra "El vehicle elèctric", que explicarà l'evolució històrica del vehicle elèctric, la innovació a les aules en relació amb aquest transport i una mostra de vehicles i components actuals.

Activitats adreçades als particulars

Després de les jornades dedicades a empreses, administracions i estudiants, el cap de setmana "Som elèctrics" s'adreçarà als particulars. La tarda de divendres 15 d'abril es faran un seguit de xerrades informatives en què s'abordarà la realitat del vehicle elèctric i quins elements cal tenir en compte per valorar-ne l'adquisició, amb una conferència inaugural a càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg i usuari de cotxe elèctric.

Divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 d'abril, de 10 a 18.30h, els ciutadans podran fer proves de conducció de vehicles elèctrics Nissan davant del mNACTEC, prèvia reserva al web de "Som elèctrics?". Es podran conduir els models LEAF i E-NV200 Evalia fabricats per aquesta empresa.

A més a més, durant el cap de setmana el Museu acollirà diverses activitats familiars relacionades amb el transport i l'electricitat. Dissabte 16 d'abril, d'11 a 14h i de 16 a 19h, es muntarà un circuit de karts elèctrics, patrocinat per Urbaser, adreçat a infants de 7 a 12 anys amb un mínim d'1,10 metres d'alçada. Diumenge 17 el Museu ofereix dues activitats relacionades amb l'electricitat: el taller "El viatge de l'electricitat" i una demostració d'alta tensió a la Gàbia de Faraday (es recomana fer reserva de les dues activitats).

Exposició sobre el vehicle elèctric

Durant les jornades, el mNACTEC mostrarà una exposició sobre el vehicle elèctric, amb tres àmbits: "L'evolució històrica del vehicle elèctric", "La innovació a les aules" i "Actualitat (vehicles Nissan)". 

L'exposició mostrarà: models antics i prototips de cotxe elèctric; objectes i components actuals relacionats amb el vehicle elèctric (motors, bateries, carregadors, etc.); vehicles elèctrics de darrera generació de Nissan, amb un model LEAF seccionat i connectat a una font de càrrega, on es poden observar els principals components; prototips creats per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i per alumnes de centres de formació professional, i l'equip del pilot Agustí Payá amb el qual va competir al Rally Dakar (cedit pel pilot). 

Totes aquestes peces aniran acompanyades de vídeos informatius sobre el funcionament del vehicle elèctric.

Les peces exposades provindran de la col·lecció del mNACTEC, de la col·lecció d'automòbils Salvador Claret i d'altres empreses del sector.

"Som Elèctrics? – Setmana del vehicle elèctric" són unes jornades organitzades pel mNACTEC, amb una idea original de Sol Roig i la direcció tècnica de BioQuat, amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Terrassa i Grups de Gestors Energètics de Catalunya i el suport de les empreses Nissan, Circutor-Circontrol, Grup Soler, Factor Energia i Urbaser. 

La setmana "Som Elèctrics?" abordarà la implantació del vehicle elèctric a través de quatre blocs en funció del segment de públic interessat: Empreses (dimarts 12 d'abril), Administracions (dimecres 13 d'abril), Estudiants (dijous 14 d'abril) i Particulars (divendres 15 d'abril).

Les inscripcions a les jornades són gratuïtes i es poden fer a través del web www.mnactec.cat/somelectrics.