ERC Terrassa atorga el Premi Gorra Frígia i el Guillotina

El 14 d’abril Esquerra Republicana a Terrassa commemora la proclamació de la República Catalana

La Torre
12 d'abril del 2016
El 14 d’abril és el dia en què es recorda la proclamació de la República Catalana l’any 1931. A Terrassa, aquest dia ja ha esdevingut tradicional la celebració del Sopar de la República organitzada per l’agrupació local d’Esquerra Republicana.

Els republicans atorguen el Premi Gorra Frígia, que enguany celebra la seva tretzena edició, a entitats o persones de la ciutat que hagin destacat en la defensa dels valors republicans de llibertat, solidaritat i democràcia. 

També es concedeix el Premi Guillotina, de caràcter simbòlic, a entitats o esdeveniments que, al contrari, hagin ressaltat per la reducció o la limitació d’aquests valors.

Miquel Ferreres, Conxa Puig, Antoni Poch, Maria Dolors Duocastella, Antoni Padrós, Àngel Casanovas, Josep Ruiz, Arcadi Oliveras, Roc Fuentes, Joan Paüls “Tito”, Josep Maria Jarque, el Rebost i Francesc Olivé han estat guardonats amb el Gorra Frígia, en reconeixement a la seva tasca desenvolupada a la ciutat en pro dels valors republicans.

En aquesta tretzena edició, el lliurament dels Premis Gorra Frígia i Guillotina tindrà lloc el proper dijous 14 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a la Societat Coral Els Amics (carrer Pantà, 57). A més a més, es comptaran amb l’assistència de Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya.