Les 9 exigències que contempla la Declaració Internacional de Terrassa

Una trentena de sindicalistes d'arreu d'Europa s'han reunit aquest dijous per elaborar un document base per "una globalització social, econòmica i culturalment sostenible"

La Torre
07 d'abril del 2016
Aquest dijous s’ha celebrat la V Trobada Internacional de Líders Sindicals a la Masia Freixa (Terrassa), en el marc de la celebració del 15è Congrés de la UGT de Catalunya. La trobada ha comptat amb l’assistència d’una trentena de sindicalistes arribats d’arreu d’Europa (França: CGT, CFDT; Itàlia: CGIL, UIL, CSIL; Israel: HISTADRUT; Escòcia: STUC; Euskadi: ELA-STV; Regne Unit: T.U.C.; Alemanya: DGB; Bèlgica: AVBB-FGTB; Romania: CSDR).

La jornada s’ha articulat al voltant de tres taules rodones on s’ha debatut sobre refugiats, TTIP i la lliure circulació de treballadors i treballadores, i espai Schenguen. Posteriorment, s’ha signat la Declaració Internacional de Terrassa, amb la presència del secretari de Política Sindical de la UGT de Catalunya i actual candidat a la secretaria general, Camil Ros.
 

Declaració Internacional de Terrassa


La declaració conté les següents exigències:

1. La implementació d’una política econòmica per garantir la plena ocupació i la millora del nivell de vida.

2. Una nova arquitectura internacional, al servei de les classes treballadores. 

3. El reconeixement dels sindicats com a interlocutors imprescindibles per al progrés econòmic i social.   

4. La justa distribució dels fruits del progrés i un salari que permeti una vida digna als treballadors i treballadores. 

5. La protecció adequada de la vida i la salut dels treballadors i treballadores en totes les ocupacions.

6. La instauració de sistemes de seguretat social que garanteixin uns ingressos bàsics i una assistència mèdica universal. 

7. La garantia d’una aplicació efectiva de la igualtat d’oportunitats per a tothom en l’accés a l’educació, a la formació professional i al mercat de treball. 

8. La ratificació i el compliment de les convencions internacionals de l’OIT, de manera prioritària les Normes fonamentals del treball relatives a la llibertat sindical, la negociació col·lectiva, la no discriminació, el treball forçós i l’eradicació del treball infantil.

9. La democratització del món del treball mitjançant l’enfortiment del diàleg social i la participació dels treballadors i treballadores en tots els àmbits de presa de decisions nacionals i internacionals.