Les males herbes de Patrick Subirats omplen l'Espai G d'Art de Terrassa

L'artista presenta el seu darrer projecte fruit de l'observació i l'estudi minuciós de les plantes

La Torre
08 d'abril del 2016

Un dels quadres de Patrick Subirats

Aquest dissabte, la galeria Espai G d'Art inaugura a dos quarts de vuit del vespre l'exposició #wrongplace de Patrick Subirats (Barcelona, 1974). La mostra de dibuixos, pintures i escultures es podrà veure fins als 5 de maig. Consta de 30 obres en tècnica mixta sobre tela, fusta i paper, mides 80x70/30x40cm, més 9 escultures de petit format i en tècnica mixta.

Segons explica el mateix artista, #wrongplace és un projecte ideat a partir de l’observació i l’estudi dels llocs i les condicions inesperades en què apareixen les males herbes per la ciutat. En la seva lluita per sobreviure sense mitjans,  en un entorn hostil. Salvatges, espontànies i oportunistes, apareixen sense ajuda, sense voluntat o mediació directe de l’ésser humà.

La idea d’aquest projecte va sorgir en el trajecte diari cap al taller, on va començar a fixar-se en aquestes herbes, sorprès per la seva inadvertida bellesa i capacitat d’adaptació. Aquest projecte, explica Subirats, vol incidir en els valors de l’art i la cultura per les persones, per la societat i posar en evidencia la manca de recursos que pateixen molts sectors, d’aquests i d’altres àmbits fruit dels temps de crisi actuals.