El 13 d'abril sonaran les sirenes d'accident químic a Castellbisbal

Es tracta d'una prova que es realitzarà a 36 municipis catalans

La Torre
11 d'abril del 2016
El dimecres, 13 d’abril, s'activaran les 83 sirenes d’avís a la població per accident químic que hi ha instal·lades a 36 municipis de Catalunya, entre els quals hi és Castellbisbal. L’objectiu és comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so.

Aquesta iniciativa forma part de tot un seguit de proves de sirenes que es fan de forma conjunta i periòdica a tot Catalunya. L'objectiu final és aconseguir que els ciutadans aprenguin com haurien d’actuar davant un accident químic i que integrin una millor resposta d’autoprotecció.

A Castellbisbal, la sirena de risc químic, es troba a Costablanca i forma part del Sector Químic del Llobregat, Vallès Occidental i Bages, que agrupa també als municipis d’Abrera, Castellgalí, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca.

Funcionament de la prova

Les alarmes que s'emetran seran tres senyals d’un minut de durada cadascun separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. Es preveu que la prova començarà a les 10.00 hores i finalitzarà deu minuts més tard, a les 10.10 hores.

Per tal de comprovar que les sirenes funcionen de forma adequada, tècnics de Protecció Civil de l'Ajuntament i altres responsables de Seguretat Ciutadana es desplaçaran a la zona delimitada per les sirenes per comprovar que el nivell auditiu de les mateixes és correcte.