Facebook planta cara a Periscope i ja permet emetre en directe des del mòbil

La xarxa social obre a tots els usuaris Facebook Live, que permet emetre vídeos en directe des de l'aplicació mòbil | Des d'avui ja es pot emetre per a grups i esdeveniments

Facebook Live ja permet emetre en directe als usuaris de la xarxa social des del mòbil
Facebook Live ja permet emetre en directe als usuaris de la xarxa social des del mòbil | Facebook
Miquel Serrabassa
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:24h
Facebook ha decidit plantar cara a Periscope i aquest dimecres ha anunciat oficialment que Facebook Live ja està disponible per a tots els usuaris de la xarxa social. Des de l'aplicació mòbil, al crear una nova publicació, hi apareix una icona en segona posició que permet iniciar una emissió en directe, que després queda desada al mur de l'usuari i també es pot guardar al telèfon mòbil.
 

Facebook Live ofereix opcions semblants a Periscope, tant a nivell de comentaris com a l'hora de convidar amics Foto: Facebook


Aquesta opció, també disponible per publicar tant a grups com a esdeveniments, entra en competència directa amb Periscope, l'aplicació de Twitter per emetre en directe. A més, tant pel fet que l'opció de Facebook s'inclou dins de la mateixa aplicació –i per tant no requereix instal·lar-ne de noves- com pel número d'usuaris i la seva activitat a Facebook, l'opció de la xarxa social de Mark Zuckerberg té tots els números per liderar el número d'emissions entre les diferents eines existents, tot i que probablement aquestes mateixes raons serveixin per a convertir Facebook Live en una eina d'ús més espontani, mentre Periscope, en una aplicació pròpia, sigui un contingut més curat per l'usuari, que pot escollir a qui seguir de forma independent de Twitter.

Facebook Live ja estava obert a diversos usuaris, segons el seu país, des de feia mesos, i el mateix Mark Zuckerberg havia emès pels seus usuaris. A més, combina les reactions que han substituït el botó únic de "M'agrada", inclou una sèrie de filtres en temps real, i s'ha anunciat que properament es podrà dibuixar sobre els vídeos també en directe.
 

Facebook Live Map permetrà veure les emissions en directe d'arreu del món des d'un ordinador Foto: Facebook


Entre les altres novetats relacionades amb Facebook Live, també hi haurà un mapa (que es trobarà a Facebook.com/LiveMap tot i que en el moment d'escriure aquest article encara no s'hi podia accedir) i informació sobre l'audiència dels diferents vídeos.