Per què els números de telèfon mòbil comencen amb 6?

Noia fent ús del seu mòbil
Noia fent ús del seu mòbil | Pixabay
Redacció
06 d'abril del 2016
Moltes vegades ens haurem preguntat quin és el motiu pel qual els números de telèfon mòbil comencen amb 6 i no amb un altre dígit. Des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme han explicat a Verne que, ja que les terminals fixes comencen per 9, volien que els usuaris poguessin percebre la diferència en les tarifes a l’hora de veure el número i marcar-lo. Un altre motiu era també perquè “el 6 era el rang més utilitzat per les comunicacions mòbils als països europeus”, han relatat des del Ministeri. Un exemple en són Àustria, França, Dinamarca, Luxemburg, i Grècia, entre d’altres. 

Segons l’informe Cisco VNI sobre el Trànsit Global de Dades Mòbils 2015-2020 s'estima que l’any 2020 hi hagi més persones amb telèfon mòbil que amb electricitat o aigua corrent. Aquest aquestes dades apunten que a l’inici de la segona dècada del segle XXI el 70% de la població mundial serà usuari d’un dispositiu. Per aquest motiu, l’estat espanyol va generar l’ús d’una nova nomenclatura començada pel 7.

De fet, fa temps que en el nostre territori es van acabar les opcions de disposar d’un número de telèfon mòbil iniciat pel 6. Des del març del 2010 ja es va activar el 7 i, fins al moment, ja s’han ocupat les línies que es troben en l’interval que va des del 71 al 74. Aquesta mesura la va establir la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).