Mina diu que el govern de Terrassa té prou informació dels seus empleats

L'empresa afirma que la documentació donada fins ara és "àmplia i molt detallada" i que permet a l'Ajuntament saber retribucions, horaris i càrrecs de tots els departaments i treballadors

La Torre
05 d'abril del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 17:27h
Mina, Aigües de Terrassa defensa la col·laboració conjunta amb l’Ajuntament de Terrassa sobre el procés de debat del nou model de gestió de l’aigua, i per això, afirma, ha respost als requeriments de l’Ajuntament aportant la informació demanada. Mina defensa que la documentació que ha facilitat fins ara és "àmplia i molt detallada" i permet tenir un "profund coneixement de la seva organització i del servei d’abastament d’aigua a la ciutat".

Amb tot, Mina vol remarcar que els requeriments relacionats amb les dades personals dels empleats i empleades pel que fa a salaris i totes aquelles qüestions relacionades amb l’organització a nivell laboral de la plantilla s’han facilitat "sempre tenint en compte la legalitat vigent i la protecció de dades". I subratllen, que "se seguirà el mateix criteri pel que fa a la informació dels clients, amb els quals Mina es compromet a garantir el compliment de la llei pel que fa a la comunicació de qualsevol dada personal".

Mina manifesta en un comunicat que ha facilitat "en fins a cinc ocasions" la informació requerida des de finals del 2014 fins aquest 2016, pel que fa al nombre de treballadors i treballadores amb contracte indefinit, eventuals, en jornada complerta o parcial, les categories professionals, els horaris, les franges d’edat de la plantilla, així com la retribució i càrregues socials agrupats per àrees i departaments. També s’han especificat les funcions subcontractades i proveïdors externs.

La companyia avança que l’intercanvi d’informació pel que fa a les dades personals dels empleats i empleades es produirà en tot cas, d’acord amb l’article 44 de l’Estatut de Treballadors, en el moment que s’executi la subrogació laboral, ja sigui per una gestió directa del servei, o en cas d’una prestació indirecta, a la nova empresa, en cas que no sigui Mina.

D’altra banda, recorden que en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) es publica periòdicament el conveni col·lectiu de l’empresa, amb les seves taules salarials i complements, així com les seves actualitzacions anyals.