La CUP acusa Junts pel Sí de tancar per criteris polítics línies de P3 a Terrassa

L'agrupació municipal afirma que "si la natalitat baixa, el que s'hauria de fer és baixar les ràtios" i critica que només s'estan eliminant places a la pública per afavorir els centres concertats

La Torre
04 d'abril del 2016
Actualitzat el 05 d'abril a les 9:33h
La regidora Maria Sirvent amb Rosa Cañadell, Àlex Rosa i Àlex Juanmartí
La regidora Maria Sirvent amb Rosa Cañadell, Àlex Rosa i Àlex Juanmartí | Foto: Marcel Marsal

La regidora de la CUP Maria Sirvent ha estat acompanyada aquest dilluns a la sala de premsa de l'Ajuntament de Terrassa de Rosa Cañadell, Àlex Rosa i Àlex Juanmartí. El motiu era presentar una campanya en "defensa de l'educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducadora i en català de bressol a universitat".

A més de fer-se ressò d'aquesta recollida de signatures per a la ILP, impulsada des d'Assemblea Groga, que s'està duent a terme arreu del nostre país, la formació municipal ha aprofitat per entrar a valorar el tancament de les línies de P3 a la nostra ciutat de cara al curs vinent. En els darrers mesos s'ha donat a conèixer que Terrassa veurà desaparèixer fins a sis línies de P3 per "qüestions demogràfiques". 

La CUP relaciona el tancament d'aquestes línies de P3 a l'escola pública per "la baixada de natalitat" a una decisió política, "fa anys que fem pedagogia per denunciar una anomalia única en tots els sistemes educatius del món; els concerts educatius". I alerten que "el tancament de línies a l'escola pública afavoreix el manteniment de centres de titularitat privada amb concert educatiu, és a dir, es tracta d'una pràctica encoberta de privatització del sistema educatiu". 

Mapes Escolars 

Maria Sirvent ha denunciat que el Departament d'Ensenyament "no fa públiques" les dades de les ofertes de cara als curs següent de "manera clara". Per ara s'ha fet oficial l'anunci del tancament de 67 grups, 3 concertats i 54 públics.

La CUP subratlla que "a la preinscripció i sense esperar la demanda de les famílies és quan la gent comença a tenir por per escollir escola" i recorden els casos de Can Montllor, per exemple, on "es va tancar l'escola sencera". La decisió de tancar línies en el moment de fer l'oferta de places és a parer de la CUP inadequada ja que d'aquesta manera "no es pot conèixer la voluntat i aposta real de les famílies per l'escola pública. Estan vetant la possibilitat de preinscripció en aquells centres on les places ja ni tan sols s'oferten però per contrapartida a la concertada sí que es mantenen. Aquest fet posa de manifest que tancar públiques és un criteri polític per a Junts pe Sí".

Per als cupaires, si hi ha baixa natalitat és el moment per reduir ràtios dels grups de l'escola pública, que és "on estan més massificats" i afegeixen que "cal que es comencin a aplicar criteris pedagògics i no econòmics en la configuració dels Mapes Escolars". Si s'aprofita aquesta situació, diuen, "no hauríem d'eliminar aules ni plantilla docent i estaríem augmentat la qualitat de l'escola pública sense ni tan sols arribar al percentatge de PIB en educació al qual el propi govern es va comprometre el 2009".