Què podem portar i què no a l'equipatge de mà que pugem a l'avió

L'hora de fer les maletes s'ha convertit en una llarga i difícil partida de Tetris

Nació Digital
03 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:44h
El que sí podem posar (columna dreta) i el que no (esquerra)
El que sí podem posar (columna dreta) i el que no (esquerra) | E.P.


La manera de viatjar amb avió ha canviat. L'hora de fer les maletes s'ha convertit en una llarga i difícil partida de Tetris. Moltes vegades, alguns usuaris decideixen no incloure en el seu equipatge utensilis quotidians per por de que els hi rebutgin en el control de seguretat de l'aeroport. Però les fulles d'afaitar d'un sol ús, sempre que portin el tall encapsulat, els tallaungles i les pinces de depilar estan permesos pel reglament de seguretat d'Aena.

Els líquids també es poden embarcar. Sempre que els envasos no superin els 100 mil·lilitres i viatgin dins d'una bossa de plàstic. Així com també es poden portar a la bossa o motxilla els líquids, aerosols o gels que es necessitin per motius mèdics o per necessitat d'una dieta especial.

La normativa que regula l'equipatge de mà prohibeix, per raons de seguretat, pujar a l'avió qualsevol reproducció d'armes de foc o pistoles de joguina, així com objectes punxants, bastons d'esquí, patins de gel o qualsevol eina que pugui causar ferides als tripulants o passatgers.

Estan prohibits els trepants, els bisturís, les navalles, els cúter, qualsevol tipus d'arpó, les pistoles per llançar coets de senyal, els patins de gel, bastons d'esquí, pals de golf, tacs de billar i el verí, entre d'altres.