L'Ajuntament, de blau pel Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Es farà visible la tasca que es realitza per aconseguir més mesures per promoure la inclusió social de les personesque pateixen el trastorn

La Torre
01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:41h
Demà dissabte, a dos quarts de nou del vespre, la balconada de l’edifici consistorial lluirà de color blau per conscienciar sobre el trastorn de l’autisme i fer visible la tasca que es realitza per aconseguir més mesures per promoure la inclusió social de les persones amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme.

L’any 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), davant la preocupació per la prevalença de l’autisme a totes les regions del món, va declarar el dia 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Terrassa, en la seva voluntat de recolzar totes aquelles accions que contribueixin a fomentar la cohesió social i la inclusió de tots els col·lectius presents a la ciutat, s’adhereix a aquesta commemoració.

L’objectiu es centra en la proposta de Nacions Unides, que insta a promoure els drets de les persones amb autisme, assegurant la seva plena participació i inclusió, com a membres de ple dret de la societat, i que puguin contribuir a crear un futur digne i amb les mateixes oportunitats.

L'autisme és un grup de trastorns del desenvolupament neurològic que es manifesta obstaculitzant l’aprenentatge d’habilitats de comunicació i de relacions socials, així també com la imaginació i la conducta. La taxa de l'autisme en totes les regions del món és alta i té un gran impacte en la vida dels nens, les seves famílies, les comunitats i la societat. Les causes del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) són de base genètica, però possiblement associades a factors ambientals que interactuen amb aquestes. Els canvis del patró de desenvolupament del cervell són evidents als dos anys, però possiblement ja es reflecteixin en edats més primerenques.

A l’Estat espanyol hi ha una estimació de 13.000 nens afectats. Les estadístiques constaten que hi ha entre un i dos casos per cada 1.000 nens. A Terrassa hi ha diverses entitats que defensen els drets de les persones amb aquest trastorn, com l’Associació TEA/Asperger del Vallès Occidental, l’Associació Pares i Professionals Pro Tea de Terrassa-Viladecavalls i Persones Amb Trastorns d’Habilitats Socials (PATHS), que formen part dels diferents espais participatius a través del Servei de Salut Municipal.