La Festa Major Petita declarada Festa d'Interès Local a Vacarisses

Suport del plenari a la candidatura de la Colla Gegantera de Vacarisses per organitzar l'onzena edició de la Fira del Món Geganter

La Torre
02 d'abril del 2016
El ple de l’Ajuntament de Vacarisses de març va aprovar, per unanimitat, declarar com a Festa d’Interès Local la Festa Major Petita-Festivitat de Sant Felip Neri. La declaració coincideix amb el cinquè aniversari del naixement del sant, patró secundari del municipi.

Els orígens d’aquesta devoció es remunten fins al segle XVII, segons les investigacions d’Àngel M. Hernández, encarregades per mossèn Sebastià Codina. Precisament, va ser el mossèn de Vacarisses qui va recuperar la Festivitat de Sant Felip Neri, al maig de 1979, després que es perdés arran l’esclat de la Guerra Civil espanyola. El primer programa de la Festa Major Petita que consta a l’arxiu municipal correspon a l’any 1984 i ja fa coincidir la festivitat amb la de Sant Felip Neri. Des de 2008, s’hi ha incorporat la Baixada i vetlla de la Vaca, com a fil conductor que pretén marcar la identitat pròpia del municipi. Enguany, la Festa Major Petita se celebrarà els dies 28 i 29 de maig.

Candidatura per a la Fira del Món Geganter 2017

Tots els grups municipals van decidir donar suport a la candidatura de la Colla Gegantera de Vacarisses per organitzar l’onzena edició de la Fira del Món Geganter, que tindrà lloc al 2017. El regidor de Cultura, Pere Casas, va destacar la llarga història de l’entitat, que, l’any passat, va commemorar el seu trentè aniversari.

Tots els grups municipals del consistori van presentar una moció de rebuig de l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats. Tal com va denunciar la regidora de Cooperació i Solidaritat, Olga Serra, és “una greu violació dels drets humans”, ja que “vulnera els convenis internacionals i europeus, ratificats pels Estats membres, que prohibeixen expressament la devolució de persones que són objecte de persecució o víctimes de guerra”. Per això, “és urgent que la Unió Europea es replantegi la gestió de la crisi dels refugiats i es comprometi fermament amb l’assistència, tant financera com humanitària, dels milers de persones que fugen de la guerra i el terror als seus respectius països”. A més, es va prendre el compromís de “treballar amb el protocol d’acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental per rebre les persones refugiades que arribin al nostre municipi i poder cobrir diverses necessitats”. Com a signe de protesta per tot plegat, la bandera europea de la façana de l’Ajuntament de Vacarisses oneja a mitja asta.

Manifest pel Dia Internacional de les Dones

Abans del torn de precs i preguntes, es va llegir el manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. “Volem reforçar l’aposta del món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones, així com el reconeixement del seu llegat, claus per construir una societat més justa i digna per a tothom”.