Un tribut a John Coltrane enceta la temporada a la Jazz Cava de Terrassa

Eduardo Tancredi, Erwyn Seerutton o Jordi Soley, alguns dels artistes que trepitjaran l'escenari egarenc en els propers mesos

La Torre
02 d'abril del 2016
Després d’un intens i extens Festival de Jazz celebrat el proppassat mes de març, la música en directe torna el 7 d’abril a la Nova Jazz Cava amb un tribut a John Coltrane de la mà de la saxofonista Marta Riba i en el marc de la Temporada Estable del club terrassenc. El Combo del Taller de Músics i Sergi Torrejón Grup completen les sessions de l’habitual espai de jam sesion  dels  dijous.

El pianista uruguaià Eduardo Tancredi és el director i arranjador de la Big.cat, una formació de 14 músics vinculats al ESMUC i on la fusió entre gèneres tradicionals com el son montuno, el tango argentí, el baiao brasiler o la sardana catalana, conformen un singular repertori original. El concert de presentació a Terrassa, divendres 8, i l’endemà dissabte el jazz, funk i soul dels Black Pearl arriba per primera vegada a la NJC amb l’homenatge d’aquest octet a un dels exponents més singulars del so Hammond, Jimmy McGriff.

Amb Erwyn Seerutton podreu viatjar fins a les illes Maurici a través del jazz amb la formació Kreol Fusion (dv 15) o anar també fins el ric món carioca amb el jazz brazil del veterà Jayme Marques que dissabte 16 torna amb els seus temes emblema.  Amb Jammywam el guitarrista terrassenc David Garcia explora l’afinitat entre el jazz i el rock (dv 22) i és destacable fer esment del debut a Terrassa, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, del mític teclista Jordi Soley. En el seu retorn als escenaris i amb una potent banda de set elements, Soley proposa una revisió de temes de l’època de Música Laietana de principis dels 70’s i l’escolta d’alguns temes d’autoria pròpia.

La proposta internacional del mes arriba des de França amb la presentació del treball discogràfic “Reflejos” de Swit Records, enregistrat a duo pel contrabaixista Pierre Boussaguet i el guitarrista Carles GR. (dv 29). Després de la presentació d’aquest material, els músics catalans Ignasi Terraza i Jordi Rossy, aquest cop a la bateria, s’afegiran a l’actuació en directe.  I per tancar el mes, val la pena no perdre’s el debut a Terrassa del trombonista i cantaor Pablo Martínez en la presentació del seu disc “De Madrugada” enregistrat a Amsterdam. La Flamenco Jazz Band compta amb músics de l’escena jazzística com Lluc Casares i Joan Terol, actualment també residents als Països Baixos, i del món del flamenc com el guitarrista Jeff Heijine i Joan Comaposada al baix. 

Consulta aquí tota la programació