El bust del rei torna a la sala de plens de Terrassa «per imperatiu legal»

El govern ha optat per col·locar a sota la figura un cartellet on s'indiqui que el ple de l'Ajuntament va decidir retirar la figura de Felip VI i que ha estat retornada pel requeriment del govern espanyol

El bust del rei Felip VI col·locat de nou
El bust del rei Felip VI col·locat de nou | Foto: Marcel Marsal
La Torre
31 de març del 2016
Actualitzat a les 20:18h

La Torre va informar fa unes setmanes que la delegació del govern espanyol havia enviat un requeriment a l'Ajuntament de Terrassa per tal que restituís la imatge del rei al saló de plens municipals. Aleshores, fonts del govern municipal van assegurar que el document encara no havia arribat, i que quan arribés el moment s'estudiaria i es procediria a actuar.

Just abans d'iniciar la Setmana Santa el requeriment va entrar a l'Ajuntament, en el qual s'instava al govern municipal a retornar de forma immediata l'escultura del rei Felip VI al saló de plens. Un cop estudiat, el govern municipal ha decidit retornar la figura del monarca al seu pedestal.

Això sí, a petició d'ERC-MES, s'ha incorporat una plaqueta a sota del bust que resa: "En data 25-2-2016, l'Ajuntament en Ple acordà per majoria, la retirada del bust del Rei d'Espanya Felip VI, el qual es retornà de nou a la Sala de Sessions el dia 30-3-2016 per imperatiu legal i en compliment del requeriment de la Delegació del Govern d'Espanya de data 3-3-2016.