Funerària estudiarà abaratir el preu de la incineració amb taüts de cartró

La proposta de la CUP, que pretén "dignificar la mort i el procés de dol", va ser aprovada en junta de portaveus i espera que es tradueixi en una rebaixa superior als 500 euros en els funerals | El fèretre serviria tant per a la sala de vetlla com, posteriorment, en la cremació

La Torre
31 de març del 2016
Actualitzat a les 17:33h
L'Empresa Funerària de Terrassa estudiarà com abaratir el preu dels processos de cremació i inhumació, després que la proposta de la CUP fos aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus d'aquest dimecres i a l'espera de ser ratificada aquest dijous pel conjunt del Ple. 

Segons la regidora Maria Sirvent, "l'objectiu és oferir plena tranquil·litat a les famílies, a fi que no es vegin en el compromís d'haver de fer càlculs econòmics en un procés tan dolorós com el dol". Per això, des de la CUP cal garantir els drets de les persones a "no patir la mercantilització de la seva mort, ja que és una demanda forçosa i de primera necessitat, que es produeix de forma imprevista i que requereix una decisió ràpida en un moment de màxima emotivitat". 

Funerària estudiarà la viabilitat tècnica dels taüts de "cartró rígid". Es tracta d'un únic taüt que podria donar servei tant a la sala de vetlla com posteriorment ésser introduït al forn i conseqüentment incinerat. Caldrà que siguin prou resistents per a aguantar els fluïts que un cadàver desprèn durant tota la vella (24 hores, etc.) i que compleixin criteris mediambientals en matèria d'emissió de gasos i amb la normativa de policia mortuòria. També hauran de reunir una aparença estètica acord amb el moment i que dignifiqui la situació.

Per la CUP, un cop "complerts aquests criteris, i tot sabent dels interessos econòmics que defensen els productors de cada tipus de fèretres, defensem la seva introducció dins l'oferta de la Funerària" i afegeixen que "de fet, càlculs i preus aproximats apunten a un benefici mínim de 550 euros per unitat, xifra resultant de la diferència entre els 600 euros del taüt més econòmic actualment a Terrassa i els 50 euros què, aproximadament, costa un de cartró".