UGT arribarà al seu congrés de Terrassa amb una candidatura única

L'acte suposarà el relleu de Josep Maria Álvarez després de 26 anys al capdavant del sindicat

per E.P. / Redacció, 30 de març de 2016 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 15è Congrés de la UGT de Catalunya, que tindrà lloc del 6 al 8 d’abril, tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa. Serà la primera vegada que el Congrés d’aquesta central sindical es farà fora d’una capital de província, excepció que coincideix amb el 40è aniversari de l’Assemblea General de la UGT, que va tenir lloc a Terrassa l’any 1976 i que va significar el renaixement del sindicat després de la dictadura franquista.

La UGT de Catalunya arribarà al seu XV Congrés amb una única candidatura consensuada, que tindrà una direcció bicèfala del sindicat, amb Camil Ros com a secretari general i Matías Carnero com a president, un càrrec de nova creació.


Amb el lema Som drets, som lluita, l'acte suposarà el relleu de Josep Maria Álvarez després de 26 anys al capdavant del sindicat i després de la seva proclamació com a secretari general de la UGT confederal.

El candidat a president d'UGT de Catalunya, Matías Carnero, ha explicat a Europa Press que tenen el 80% de la candidatura tancada, i que cal acabar de configurar-la parlant amb les federacions i els territoris, però ha assegurat que s'arribarà al congrés amb una candidatura "tancada i consensuada".

L'objectiu de la creació del càrrec de president és que "pugui arribar on no arribi l'altre", ha explicat Carnero, que ha detallat que Camil Ros s'encarregarà dels aspectes institucionals, mentre que el president tindrà una funció directiva més a nivell intern.

Ha remarcat que aquest càrrec no implica dedicació completa, cosa que li permetrà seguir amb la seva tasca de president del comitè d'empresa de Seat.


Ha explicat que encara s'han d'acabar de definir les vicesecretaries generals del sindicat, i que pot haver-hi algunes que se suprimeixin i altres que es creïn un altre cop, com per exemple un responsable sectorial, ja que un dels objectius de la nova direcció serà potenciar els sectors.

 

 

Participació