L'exalcalde Domènec Jofresa presenta la seva novel·la «Turbulències»

L'acte d'aquest divendres comptarà amb la participació de Vicenç Villatoro

La Torre
31 de març del 2016
Aquest divendres, dia 1 d'abril, a les set del vespre, tindrà lloc la presentació de la novel·la Turbulències, de Domènec Jofresa i Vellsolà. L'acte tindrà lloc a Amics de les Arts i Joventuts Musicals i anirà a càrrec de l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro.

Aquesta és una novel·la que dóna voltes a la vida, als amors i turbulències del jove aviador Albert Puigmoltalt i dels seus companys durant els primers anys del franquisme; una vida molt marcada per la seva família. També hi tenen un notable interès les seves estades a Alemanya.

L’obra es mou entre la introspecció, la filosofia de la vida, el costumisme i la trama política i policíaca. Presenta moments de forta intensitat emocional i, fins i tot, dramàtica, protagonitzats pels familiars més directes del protagonista.

La pretensió de l’autor no és fer un acurat retrat de la postguerra espanyola, però sí fer reviure els aspectes més emocionals d’aquells anys grisos a través, sobretot, de la singularitat d’alguns personatges de segona fila, que destaquen en la mediocritat general.

Biografia de l'autor

Domènec Jofresa i Vellsolà va néixer a Terrassa el 14 de febrer de 1931, en el si d’una família de classe mitjana.

Va cursar estudis d’Economia i de Tècnica Tèxtil a la ciutat vallesana, acreditats amb els títols de Perit i Professor Mercantil. També es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona.

Posteriorment, va iniciar Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid i el Doctorat en Dret Constitucional a la de Barcelona, estudis que, per raons familiars greus, no va poder concloure. També va obtenir del IESE (Universitat de Navarra), els diplomes de PADE i PDADE, que li van permetre seguir millorant el seu bagatge intel·lectual, i li van possibilitar assolir càrrecs de màxima responsabilitat en importants empreses del país.  

Tanmateix, tant o més important que el seu currículum formatiu és el seu esperit de curiositat i el sentiment del deure social i polític que l’ha caracteritzat. El primer aspecte explica que complementés els seus estudis amb altres relacionats amb el món de la comunicació, la meteorologia, l’aeronàutica i els idiomes. El segon va determinar que ostentés l’alcaldia de Terrassa durant els anys de la Transició Democràtica.