PSC, CDC i CC.OO volen que Terrassa sigui declarada Ciutat feminista

Ambdós grups municipals han fet seva aquesta proposta pel sindicat Occidental, una iniciativa que pretén ser un pas més a favor d’una societat més just i cap a una igualtat real i efectiva

La Torre
29 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 8:14h
Lluïsa Melgares, Alfredo Vega, Enrique Rodríguez, Dani Nart i Maribel Anyé
Lluïsa Melgares, Alfredo Vega, Enrique Rodríguez, Dani Nart i Maribel Anyé | A.T.

Lluïsa Melgares, Alfredo Vega, Enrique Rodríguez, Dani Nart i Maribel Anyé Foto: Marcel Marsal


El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha dut a terme una roda de premsa conjunta amb els grups municipals del PSC i CDC per tal de portar al ple d’aquest mes de març una proposta que vol declara Terrassa Ciutat feminista.

Segons ha explicat Maribel Ayné, secretària de Polítiques d'Igualtat de CCOO del Vallès Occidental, “l’objectiu de la declaració és avançar en la lluita cap a una societat més justa, cap a una igualtat real i efectiva” i ha afegit que “les paraules creen idees i les idees, creen fets. Terrassa sempre ha estat pionera en la lluita feminista, entenent aquesta ideologia com un moviment ampli, integrador, que busca l’eradicació de la desigualtat entre homes i dones”.

Per la seva banda Lluïsa Melgares, regidora socialista, ha agraït a CCOO aquesta proposta “que considerem que arriba en un moment idòni. Aquest mes hem celebrat el Dia Internacional dels drets de les dones i enguany també es compliran 25 anys de la creació de la Regidoria de Dona. Llavors, Terrassa va ser pionera i si finalment declarem el nostre municipi ciutat feminista, ho tornarem a ser”.

Melgares ha avançat que espera poder aprovar aquesta proposta “per unanimitat, ja que també és una manera de reafirmar-nos en les polítiques que hem fet fins ara i de fer-ne de noves”.

De manera concreta, la socialista ha explicat algunes mesures que s’aplicarien en breu com la d’una “comissió de transversalització, que vetllarà perquè totes les polítiques i tots els aspectes de l’àmbit municipal tingui en compte la perspectiva de gènere”.

El regidor de CDC, Daniel Nart ha anunciat que la seva formació “donarà suport a aquesta proposta perquè tot i que s’han dedicat molts esforços a promoure la igualtat, en molts aspectes les desigualtats encara no s’han pogut superar” i en aquest sentit ha afegit: “aquesta declaració suposaria un pas ferm per eradicar la desigualtat en la vida pública i social”.

Enrique Rodríguez, secretari general de la Unió Comarcal de CCOO del Vallès Occidental ha insistit en que aquesta iniciativa “hauria d’anar més enllà de partidismes i ideologies, ja que necessitem un consens fort per superar algunes xacres que són ben presents a la nostra societat, com la violència de gènere o el creixent masclisme entre la joventut”.

Rodríguez ha explicat que CCOO va plantejar aquesta proposta al Consell de la Igualtat de Terrassa “però el nostre objectiu és que, tal com es farà a l’Ajuntament de Terrassa, la iniciativa també es debati en d’altres consistoris de la nostra comarca. De fet, ja ho hem plantejat a alguns municipis com per exemple a Sabadell”. Alfredo Vega, portaveu del Grup Municipal del PSC ha subscrit les paraules de Rodríguez i ha manifestat la seva intenció que aquesta proposta sigui assumida pel màxim de forces polítiques presents a l’Ajuntament: “voldríem que aquesta declaració fos una mena de pacte de ciutat i que entitats, associacions i també ciutadans i ciutadanes se’l fessin seu”. Vega ha valorat molt positivament que entitats ciutadanes, com el sindicat Comissions Obreres facin aquest tipus de reclamacions.