La selecció espanyola amb Paula Leitón aconsegueix el bitllet per a Rio

El combinat estatal de waterpolo s'ha classificat per als Jocs Olímpics després de batre Holanda

La Torre
27 de març del 2016
Actualitzat a les 9:00h
La selecció espanyola de waterpolo s'ha imposat a Holanda (10—7) en els quarts de final del Preolímpic de Gouda i ha aconseguit el bitllet pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Les jugadores de Miki Oca han realitzat un autèntic partidàs dominant des de l'inici l'amfitriona, que tenia el suport pràcticament unànime de la graderia.

Amb tot en contra, davant d'una Holanda que les havia vençut en la loteria dels penals en la semifinal de l'Europeu de Belgrad uns mesos enrere, el combinat estatal va aconseguir un parcial de 4-0 amb dos doblets de les dues esquerranes d'or d'aquesta selecció, Judith Forca i Pili Peña. Holanda encara intentava encaixar el cop i tan sols va poder retallar abans del primer quart per mitjà de Van der Sloot (4-1).

Sevenich s'apropava (4-2), però les "Guerreres" no van relaxar-se, mantenint els tres gols de renda al final del segon període amb gols de Maica i Laura López (6-3). Roser Tarragó i Laura López ampliaven a cinc la diferència. Una petita reacció holandesa feia arribar el partit amb 8-5 a l'últim round.

Holanda es va posar només a un gol just començar (8-7). Però Roser Tarragó i l'experiència de Laura López van ajudar a la selecció espanyola a sentenciar (10-7) i aconseguir el bitllet als Jocs de Río.

Cal recordar que quatre clubs catalans aporten 12 de les 13 jugadores a aquesta selecció, entre els quals hi ha el CN Terrassa amb la jove promesa Paula Leitón. Els altres clubs són el CN Sabadell, CN Mataró i CN Rubí.