Marc Calzada dóna el bitllet a quarts de l'Euro League a l'Atlètic Terrassa

Els egarencs han aconseguit empatar 1 a 1 a l'últim segon del partit davant dels Dragons gràcies a un penal córner i plantar-se als shoot-outs | El porter groc i negre ha estat encertat i n'ha aturat tres

Els egarencs disputaran aquest diumenge els quarts davant el Leuven belga
Els egarencs disputaran aquest diumenge els quarts davant el Leuven belga | Foto: EHLTV
25 de març del 2016
Actualitzat el 26 de març a les 9:12h

Partit d'infart el que s'ha viscut aquest divendres a la tarda a Amsterdam per l'Euro Hockey League. L'Atlètic Terrassa jugava contra el KHC Dragons belga, un dels favorits. El guanyador d'aquest partit es classificava per la K08, que es disputarà diumenge (12.15h) amb el Leuven belga, que ha guanyat 2-7 al Grunwald.

L'afició groc i negre ha gaudit i patit de valent amb el seu equip. El partit ha començat amb una gran ocasió dels belgues que el central Jordi Carrera ha pogut evitar que acabés amb gol. Els egarencs han aguantat prou bé la pressió en el primer quart i han mantingut el 0 a 0. A la represa, una altra acció dels Dragons de la mà de Thys. El seu revés ha sortit aixecat, per damunt de la porteria de Marc Calzada. Poc després, Marc Boltó ha donat la primera gran oportunitat per l'Atlètic però el porter belga l'ha salvat.

A falta de 4:44, ha arribat el primer penal del partit per uns peus a l'àrea de l'Atlètic, de Santi Morera. La defensa egarenca però l'ha tret a córner. Amb aquesta ocasió, s'ha arribat a la mitja part.

Un gol a l'últim segon

L'Atlètic ha optat per jugar la segona part amb Pol Garcia a la porteria. Al minut 5, dues amonestacions: targeta verda per Ignasi Torras de l'Atlètic i Alex Hendrickx dels Dragons.

Poc després ha arribat el primer penal córner a favor de l'Atlètic, ben provocat per la jugada de Marc Boltó i Albert Beltrán. El penal no es para bé, perquè la bola bota bastant i finalment ha estat córner llarg.

A falta de 4 minuts per acabar el 3Q, l'Atlètic s'ha quedat amb 10 jugadors per verda a Santi Morera. Aquesta circumstància d'inferioritat ha estat ben aprofitada pels belgues que a través de Florent van Aubel han aconseguit trencar l'equilibri i imposar l'1 a 0.

Les coses tampoc han començat bé pels grocs i negres ja que al minut 3 del quart temps, els àrbitres han assenyalat un segon penal córner per uns peus d'Ignasi Torras. El xut va directe dels Dragons però s'ha estavellat al cos del porter i s'ha considerat joc perillós.

Pol Garcia ha estat també clau per evitar el segon dels Dragons, després de salvar una contra perillosa. A falta de 9 minuts, una gran acció individual de Marc Torrente gairebé li dóna el gol de l'empat però el porter l'ha acabat salvant.

Rombouts ha estat amonestat amb targeta verda i penalitzat amb cinc minuts a la banqueta. Això ha donat superioritat númerica a l'Atlètic que ha generat ocasions importants. Roc Oliva ha demanat revisió per una empenta dins del punt d'àrea però els àrbitres no li han concedit. Quan faltava un minut i mig, gran rematada de Marc Sallés que ha tornat a salvar el porter belga, el millor dels seus en aquesta segona part.

I la màgia ha vingut quan faltaven només sis segons per finalitzar l'enfrontament. Dani Malgosa ha provocat un penal córner. Roc Oliva i Marc Sallés han estat els encarregats del llançament. Un defensa ha tret la pilota des de dins de la porteria i per això els egarencs han reclamat vídeo umpire. L'àrbitre els ha donat la raó i l'1 a 1 ha pujat al marcador.

Els shoot-outs

Després d'aquest final agònic tocaveb els shoot-outs. Vuit segons d'1 contra 1 amb el porter. Cinc llançaments per equip.

Marc Calzada ha tornat sota els pals i aquesta decisió ha estat clau perquè ha tornat a brillar com en la passada Copa aturant fins a tres shoot-outs. Així han anat els llançaments: