Terrassa reflexiona sobre la mort a través del bon cinema

Quatre films omplen el catorzè cicle impulsat des de Funerària Terrassa

La Torre
27 de març del 2016
Aquest dimarts, dia 29, s'iniciarà el 14è cicle d'El Cinema i la mort, organitzat per Funerària de Terrassa. Seran en total quatre projeccions amb doble sessió al Cinema Catalunya: a les set de la tarda i a les deu del vespre.

Aquest dimarts, tindrà lloc Quédate conmigo. La pel·lícula dirigida per Michael McGowan explica la història d'en Craig i la Irene, dos ancians octogenaris que viuen una vida plàcida i feliç en una granja de New Brunswick. Fins que els temps canvien, la Irene enmalalteix i en Craig decideix construir una petita casa al terreny rural que tenen per facilitar-li la vida.

El dimarts 5 d'abril, es projectarà Carmina i amén. Dirigida per Paco León compta amb Carmina Barrios (la mare del director) i Maria León (la germana) com a principals protagonistes. Carmina s'ha quedat vídua per sorpresa i enlloc de dir-ho traça un pla per tal de cobrar la paga doble que ell encara tenia pendent. Per aconseguir-ho ha d'amagar el cos del difunt durant un temps en l'humil bloc de veïns on viuen, a Sevilla.

El dimarts 12 d'abril, serà el torn de Nuestro último verano en Escocia. Amb Rosamund Pike i David Tennant com a protagonistes, el film explica el viatge a Escòcia que emprèn una família per retrobar-se amb l'extravagant avi. El que havien de ser però unes vacances de reconciliació aviat es converteix en un camp de mines amb situacions hilarants.

I, finalment, dimarts 19 d'abril es projectarà La fiesta de despedida. En Yehezkel és un home de 75 anys que viu en una residència d'avis a Jerusalem i que decideix complir el darrer desig del seu millor amic, en estat terminal. Per fer-ho està encaparrat a construir una màquina d'autoeutanàsia amb l'objectiu d'ajudar-lo.

En aquesta edició es cobrarà un euro per entrada que es destinarà íntegrament al Rebost de Terrassa.