Una coproducció del TNT rep un dels Premis de la Crítica 2015

El certamen ha reconegut fins a quatre obres que es van poder veure la passada temporada a Terrassa

La Torre
24 de març del 2016
Actualitzat a les 16:36h
L'espectacle inaugural del Festival Terrassa Noves Tendències 2015, The blind poet de la Needcompany, ha rebut el Premi de la Crítica al millor espectacle de dansa internacional. A més, Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavi Bobés i coproducció del TNT, ha rebut el Premi de la Crítica Noves Tendències.

D'entre els guardonats, a més, hi havia l'espectacle programat recentment al CAET, Marits i Mullers que s'ha endut el Premi de la Crítica a millor Director per Àlex Rigola i Premi de la Crítica a millor actriu de repartiment per Mar Ulldemolins.

Ragazzo, l'espectacle dirigit per Lali Álvarez i amb Oriol Pla de protagonista, vist recentment a la Sala Maria Plans del CAET, ha estat recompensat amb el Premi de la Crítica a l'Espectacle Revelació i Premi de la Crítica al millor teatre jove.

El Premis de la Crítica

La present edició dels Premis de la Crítica suposa la majoria d’edat d’uns guardons instituïts amb la voluntat de reconèixer l’excel·lència dels professionals i produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. Els  jurats dels Premis de la Crítica estan composats per professionals que, de manera regular i destacada, han exercit la prescripció escènica durant com a mínim els cinc anys previs a cada edició, en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals.

En aquesta edició, el jurat de teatre ha estat composat per  Joan-Anton Benach, Jordi Bordes, Sergi Doria, Santi Fondevila, Andreu Gomila, César López Rossell, Iolanda G. Madariaga, Marcos Ordóñez, Juan Carlos Olivares, Ramon Oliver, Xavi Pardo, María José Ragué, José Carlos Sorribes i Andreu Sotorra. Formen part del de teatre familiar Ferran Baile, Jordi Bordes, Núria Cañamares, Iolanda G. Madariaga, Víctor Giralt, Andreu Sotorra i Josep M. Viaplana. El de dansa està integrat per  Carmen del Val, Sara Estellés, Montse Otzet, Bàrbara Raubert i Jordi Sora. I, finalment, el jurat Arts de Carrer està format per  Marcel Barrera, Núria Cañamares, Imma Fernández, Aída Pallarés i Manuel Pérez Muñoz.

Al llarg de la seva història, aquests guardons han viscut diverses interrupcions. Després de 13 edicions seguides, i malgrat el gran prestigi assolit, els Premis de la Crítica van desaparèixer l’any 2001. Després de set anys d’absència, es van reprendre l’any 2008 en un intent de recuperació que va continuar fins al 2010. L’any passat, els premis van renéixer amb una ferma voluntat de continuïtat per impuls de  Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, amb la complicitat dels crítics de teatre, dansa i teatre familiar, i el patrocini de Damm. El desig és mantenir la data de l’entrega de premis al voltant de la diada del 27 de març, Dia mundial del teatre.

La gala d’entrega dels XVIII Premis de la Crítica ha estat conduïda pels periodistes culturals Toni Puntí i Anna Pérez Pagès i amenitzada per la companyia de teatre Kamchàtka.