El comerç de Matadepera col·labora en la nova Taula de la Mola

per La Torre, 25 de març de 2016 a les 11:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de la presentació aquest passat divendres 18 al vespre, de la nova taula d’orientació de La Mola a través de micromecenatge que va a càrrec de la Unió Excursionista de Sabadell, Matadepera Comerç ha anunciat que s’afegeix al projecte amb una aportació de 300 euros.Com se sap, la primera taula es va instal·lar l’any 1960 davant del monestir de Sant Llorenç del Munt, on s’hi va estar durant 50 anys, i es va convertir en tot un símbol de la muntanya. Es tractava d’una guia que permetia llegir l’orografia que hi havia davant, i que va ser tot un referent per a excursionistes i visitants. L’any 2009 es va decidir renovar-la, motiu pel qual s’hi va instal·lar una més gran i actualitzada.

La peça, però, es va haver de retirar l’any 2012, després que diversos actes vandàlics la van destrossar totalment, convertint-la en bocins. La nova taula recordarà la primera: tindrà un metre de diàmetre, amb un forat central de 30 centímetres i estarà lleugerament inclinada per tal de facilitar-ne la lectura.


El projecte ja tira endavant i s’espera poder inaugurar-la el diumenge 22 de maig, 56 anys després de la instal·lació de la primera taula d'orientació geogràfica de La Mola. El projecte de recaptació de fons es durà a terme fins al 10 d’abril de 2016 a verkami.com i s’esperen recollir els 20.000 euros que costarà el projecte.

 

Participació